» » » Odiseea spatiala indiana: O sonda de explorare a trecut de Luna si se indreapta spre Planeta RosieNava spatiala lansata de India spre Marte a trecut de orbita Lunii, in drumul sau spre planeta rosie, au declarat autoritatile.
Sonda Mangalyaan "calatoreste dincolo de Luna, in spatiul interplanetar", a anuntat Indian Space Research Organisation.

Duminica, 1 decembrie, nava si-a pornit motorul principal, pentru mai bine de 20 de minute, pentru a acumula viteza necesara pentru a se desprinde de orbita Terrei.
Ea are de parcurs 680 de milioane de kilometri, pentru a se intalni cu tinta sa, pe 24 septembrie 2014, informeaza Daily Mail.
Misiunea Mars Orbiter a fost conceputa pentru demonstra capacitatea Indiei de a atinge orbita martiana.
Sonda de 72 de milioane de dolari va efectua si o serie de experimente, inclusiv va cauta gaz metan in atmosfera planetei.
Naveta a fost lansata pe 5 noiembrie, dupa care a petrecut o perioada pe orbita Terrei. Orbita a fost ridicata de mai multe ori, prin pornirea temporara a motoarelor.
Misiunea a trecut printr-un incident neplacut, la a patra aprindere, pe 11 noiembrie, cand o problema la propulsorul cu combustibil lichid a facut ca orbita intermediara vizata sa nu fie atinsa.
ProTV News

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply