» » » » Apariţii inexplicabile care i-au îngrozit pe băcăuani. Lumini portocalii care aleargă pe cer sau bubuituri care au cutremurat pământulDe mai mulţi ani locuitorii judeţului Bacău asistă la tot felul de fenomene care mai de care mai ciudate. Ultimul a avut loc luni, 12 august, când o ploaie de stele a brăzdat cerul deasupra localităţii Luncani.

Deşi cercetătorii au anunţat din timp fenomenul astral, persidele, localnicii afirmă că spectacolul stelelor căzătoare a fost atât de grandios încât aproape i-a îngrozit. Fenomenul astral a avut loc la doi ani de la o altă apariţie ciudată, în aceeaşi localitate băcăuană. Este vorba despre o lumină care “alerga” pe cer cu o viteză uluitoare. Minunea a apărut deasupra caselor sătenilor din Luncani de două ori în vara anului 2011. 

Ei povestesc cum în acea vară, un glob mare, portocaliu, străbatea cerul la orele serii, cu mişcări ameţitoare şi haotice şi le inundă locuinţele cu lumină. Cele mai în vârstă femei din Luncani sunt convinse că în satul lor se petrece ceva ciudat. Dacă unele dintre ele povestesc că de vină ar fi zecile de soldaţi nemţi ucişi în cel de-al Doilea Război Mondial, altele zic despre mulţi mineri morţi în minele de cărbuni din zonă. Indiferent de poveştile sau legendele care circulă, bătrânele satului sunt convinse că acele locuri sunt necurate şi bântuite de tot felul de arătări.

Lumini portocalii în casele oamenilor

În schimb, tinerii din Luncani sunt convinşi că globul de pe cer care a apărut acum doi ani, nu este altceva decât un OZN. Jandarmul Adrian Dănăilă (foto - 42 de ani) este un localnic care a reuşit să fotografieze şi filmeze ciudatul „glob" luminos. Afirmă că i-a stat inima în loc atunci când a văzut o lumină puternică în dreptul geamului său. „Stăteam seara la calculator şi brusc mi s-a invadat casa de lumină. 

Era o minge mare mare în dreptul geamului meu. Am înlemnit! M-am ridicat în picioare şi am strigat la fiul meu să aducă repede camera de filmat. Lumina a început să se mişte în faţa casei. Apoi a început să se mişte extrem de rapid pe cer când într-o parte, când în alta. Mă chinuiam să o prind în cadru, că se mişca efectiv ameţitor", a povestit Dănăilă la câteva zile după ce a filmat straniul moment
.

Fiul său, Ştefan (13 ani) îşi aminteşte cum l-a trezit tatăl său din somn, ca să vadă „minunea" care zbura pe tot cerul. „Sigur nu erau meteoriţi. Ăia ar fi căzut şi ar fi rămas acolo. Lumina era cam cât un cap de om când am ajuns eu. Tata filma destul de greu pentru că se mişca foarte repede. Acum era în partea dreaptă a casei, acum era deasupra casei şi apoi a dispărut. Nu m-am speriat. Eram doar uimit de ceea ce vedeam", a spus băiatul. Dănăilă susţine că a trimis filmarea unei amice stabilită de mai mulţi ani în Canada şi care lucrează la o bază NATO. „Ea a studiat imaginile, le-a mărit într-un program special şi a descoperit în mijlocul globului nişte hexagoane. 

Atât mi-a putut spune: «Adriane, lumina provine de la un obiect artificial!». Am stat şi m-am gândit: bec nu era, lanternă nu era, un far pe cer atât de puternic, nu are de unde. Ce poate fi?", se întreabă omul. Specialiştii români au analizat filmarea însă nu pot da cu exactitate un verdict, însă înclină să creadă că lumina provine de la un obiect artificial, poate de la un avion sau un satelit al pământului, în niciun caz extratereştri.

Bubuiturile din Comăneşti

Nici până acum, nimeni nu a putut oferi o explicaţie pentru bubuiturile care au cutremurat în urmă cu opt ani oraşul Comăneşti şi care s-a auzit în patru judeţe. Fenomenul s-a repetat şi acum cinci ani. Ipotezele vehiculate vorbesc despre un meteorit sau chiar un Obiect Zburator Neidentificat. 

“Au fost patru bubuituri foarte puternice, de s-au zguduit ferestrele, intre orele 17:30 si 18. Oamenii s-au speriat rău şi au început să dea telefoane în cautarea unei explicaţii”, a declarat la acea vreme primarul Comăneştiului, Viorel Miron. “Eram prin curte si brusc am auzit o bubuitură enormă, cu un fel de ecou, de parcă a vuit pamântul, urmată de încă una, ceva mai mică. Le-am simţit în stomac. M-am speriat tare”, a povestit o profesoară, din municipiul Moineşti. 

“Stăteam pe afară de vorba cu sora mea şi am auzit o bubuitură asurzitoare de au zăngănit geamurile”, a declarat o angajata a Direcţiei Agricole, care locuieşte în apropierea municipiului Bacău. Conducerea Bazei Aeriene 95 din Bacău afirmă că în acea zi nu s-au facut zboruri din cauza vremii nefavorabile. Fusese programat unul, dar a fost anulat. Şi ipoteza unui fenomen meteo neobişnuit trebuie eliminată.

 “În ziua respectivă am înregistrat instabilitate atmosferică cu descărcări electrice. Totuşi, niciun fenomen atmosferic nu poate produce bubuituri atât de puternice”, a spus şeful Serviciului Regional de Prognoză a Vremii. Nici seismologii nu au lămurit fenomenul. “Staţiile noastre importante din zonă nu au înregistrat niciun fel de activitate seismică în acel moment, nici măcar vreun semnal că s-ar fi produs o explozie subterană”, a precizat la acea vreme conducerea Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului. Cea mai plauzibilă ipoteză pare a fi aceea că un meteorit a explodat înainte să atingă solul. Ipoteza a fost susţinută în anul 2006, la câteva zile după ce s-a auzit bubuitura din Comăneşti, de către Florian Severin, membru al Societăţii Astronomice Române de Meteori.

Citeste mai mult: adev.ro/mrqtxe


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply