» » » Importante rezerve de apa dulce au fost descoperite pe fundul marilor si oceanelorRezervele de apa dulce de pe fundul marilor si oceanelor reprezinta de cinci ori volumul lacurilor cu apa de acelasi tip ale planetei, o resursa vitala pentru generatiile viitoare, au indicat joi cercetatorii australieni.
Rezervele de apa usor sarata prezente pe fundul marilor si oceanelor, pe soclurile continentale din Australia, China, America de Nord si din Africa de Sud, ajung la 500.000 de kilometri cubi, "adica de o suta de ori volumul extras din rezervele subterane in secolul trecut", a afirmat Vincent Post, de la Universitatea Flinders din Australia.

Rezultatele studiului, publicat in revista Nature, au fost obtinute prin compilarea datelor hidrologice stranse in cadrul activitatilor de explorare petroliera.

O persoana din trei traieste intr-o tara afectata de un stres hidrologic moderat sau grav si aproape jumatate din populatia globului s-ar putea confrunta cu o criza a apei pana in 2030, conform evaluarilor Organizatiei Natiunilor Unite, care estimeaza ca, atunci, cererea va fi cu 40% mai mare ca oferta.
ProTV News


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply