» » » » » Schelet uman fără cap, găsit de arheologi în zona Curţii Domneşti din Târgovişte:"Este una din poveştile teribile de la Curtea Domnească Târgovişte"


Un schelet uman fără cap a fost găsit, vineri, de către arheologi şi studenţii care fac săpături la Curtea Domnească din Târgovişte, specialiştii confirmând că omul a fost decapitat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit arheologilor, descoperirea a avut loc în apropierea zonei unde în urmă cu trei săptămâni săpăturile realizate au dus la identificarea unor ziduri.
"Este o descoperire interesantă din punctul nostru de vedere. S-ar putea ca şi acest personaj să fi fost fie unul care a deranjat domnia, fie o altă situaţie care va fi elucidată. Cercetarea este în derulare. Cu certitudine a fost o persoană importantă în angrenajul Curţii Domneşti, atâta timp cât a fost înmormântată aici", a declarat directorul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Ovidiu Cîrstina.
Arheologii spun că este vorba despre un om decapitat la sfârşitul secolului al XVI-lea, după 1580, în timpul domniei lui Petru Cercel sau a lui Mihai Viteazul, iar primele date indică faptul că ar fi fost un bărbat. Specialiştii spun că nu s-au găsit urme de ziduri sau alte indicii care ar putea înlesni datarea osemintelor, singurul indiciu clar fiind că scheletul uman a fost îngropat pe vatra unui cuptor, în zonă fiind identificată o fostă groapă de var.
"Sub groapa de var se află acest personaj decapitat, cu cea mai mare probabilitate. Nu i-am găsit capul, este aşezat creştineşte, cu capul spre vest şi picioarele spre răsărit şi a fost înmormântat pe fundul unui cuptor, un cuptor destul de vechi, probabil în secolele XV sau XVI… Acest personaj se pare că a jucat un rol important la curte, pentru că nu este un cimitir în această zonă… Nu am găsit niciun inventar în jurul scheletului, doar un fragment ceramic. Este una din poveştile teribile de la Curtea Domnească Târgovişte", a declarat unul dintre arheologi.
Scheletul va fi dus pentru efectuarea de analize amănunţite de către un expert în antropologie, arheologi şi studenţii continuând săpăturile la Curtea Domnească din Târgovişte.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply