» » » » Ce se va întâmpla cu fosta unitate militară din Târgovişte unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu


Fosta unitate militară din Târgovişte unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu va fi punct muzeal al Complexului Curtea Domnească, urmând să fie deschis pentru vizitatori în luna septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit directorului Complexului Muzeal Curtea Domnească, Ovidiu Cârstina, vizitatorii vor putea să vadă zidul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.
"Au fost revopsite interioarele clădirii cu aceleaşi culori care erau în 1989, va fi adus mobilierul din acea perioadă, deja există paturile unde au dormit soţii Ceauşescu înainte de execuţie. Sunt nişte paturi simple, de cazarmă. Clădirea, aflată în curtea în care este Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, a rămas conservată, nu a fost nevoie decât de vopsire şi de înlocuirea geamurilor. La ferestrele camerei unde au stat, peste noapte, soţii Ceauşescu înainte de execuţie sunt gratii. În cameră sunt trei paturi, unul dintre ele pentru soldatul care îi păzea. Clădirea a stat nefolosită timp de aproximativ 15 ani. Am amenajat ca atare holurile, spaţiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea înainte de a se pune în practică sentinţa. De asemenea, amenajăm camera în care a funcţionat acel tribunal şi, nu în ultimul rând, dormitorul în care soţii Ceauşescu au petrecut ultima noapte.Vizitatorii vor vedea zidul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Punctul muzeal va funcţiona ca expoziţie a Muzeului de Istorie. Ne-am gândit ca pe lângă aceste spaţii pe care le-am amenajat să avem în holul central o expoziţie legată de şcoala de cavalerie, pentru că nu trebuie uitat faptul că această clădire este un monument istoric, în perioada 1893-1914 a existat aici Şcoala de cavalerie", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Cârstina.
El a precizat că punctul muzeal va fi deschis pentru vizitatori în luna septembrie.
Autorităţile judeţene susţin că au solicitări din străinătate de la grupuri de turişti care vor să viziteze locul unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, iar preţul biletului pentru vizitarea acestui punct muzeal va fi de 7 lei.
Reprezentantţi Consiliului Judeţean Dâmboviţa spun că s-au făcut demersuri la Ministerul Apărării pentru a fi expus TAB-ul cu care au fost transportaţi soţii Ceauşescu la unitatea militară de la Târgovişte, în caz contrar urmând să fie adus un alt vehicul de acelaşi tip.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply