» » » » Japonia a lansat in spatiu primul robot vorbitor: Kirobo le va tine companie astronautilor


Oamenii de stiinta din Japonia au trimis sambata dimineata pe Statia Spatiala Internationala primul robot vorbitor la bordul unei rachete, relateaza discovery.com.
Lansarea in spatiu a robotului inteligent Kirobo cu ajutorul unei rachete H-2B lansate de pe insula japoneza Tanegashim a decurs fara niciun fel de problema au anuntat oficialii niponi.
Kirobo are 34 de centimetri inaltime, cantareste un kilogram si vorbeste, deocamdata, doar japoneza. De altfel principala sarcina a acestuia este de a le tine companie astronautilor.
Kirobo a fost gandit de expertul in robotica Tomotaka Takahashi si creat de cercetatorii de la Universitatea Tokyo, ai companiei Toyota, ai Agentiei de explorare spatiala (JAXA) si ai grupului de agentii de publicitate Dentsu.
La bordul ISS, Micutul Kirobo va trebui sa intretina conversatia de o maniera naturala cu astronautul nipon Koichi Wakata care va ajunge in spatiu peste cateva luni.

"Kirobo este primul robot care ajunge in spatiu. El isi va aminti de chipul lui Koichi Wakata atunci cand cei doi se vor intalni peste cateva luni" a declarat Tomotaka Takahashi.
Racheta fara pilot care l-a dus pe Kirobo in spatiu a fost insarcinata si cu un transport de echipament tehnic si alimente pentru cei sase membri ai echipajului Statiei Spatiale Internationale.


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply