» » » » NASA se alătură Italiei și Japoniei în cea mai îndrăzneață misiune către Mercur


Statele Unite ale Americii vor susține Italia și Japonia în misiunea acestora către planeta Mercur, o misiune ce are ca scop determinarea istoriei geologice a planetei, a originii și formării acesteia. Este un deziderat care până în prezent nu a putut fi îndeplinit din cauza apropierii planetei Mercur de Soare.
Charles Bolden, oficial NASA, a vizitat Roma săptămâna trecută, acolo unde a semnat un acord cu Agenția Spațială Italiană. Conform Agenției Spațiale Europene, naveta botezată BepiColombo este testată chiar în acest moment, data la care ar trebui să ajungă în apropierea lui Mercur fiind stabilită pentru anul 2022.
Misiunea navetei BepiColombo este aceea de a analiza mineralele mercuriene, la fel cum trebuie să determine originea bizarului câmp magnetic al acestei planete. Descifrarea acestor mistere va ajuta astronomii să înțeleagă procesul formării planetelor solide, așa cum sunt Venus, Marte, Mercur sau Terra, și va stabili dacă astfel de planete sunt comune în Univers.
Examinarea planetei Mercur de pe Pământ reprezintă o misiune extrem de dificilă din cauza luminozității Soarelui. De asemenea, este aproape imposibil de trimis o navetă pe suprafața mercuriană din cauza gravitației enorme exercitate de Soare. Este pentru prima dată când ESA (Agenția Spațială Europeană) întreprinde o misiune către Mercur, până în prezent neeexistând decât două astfel de misiuni, ambele demarate de NASA.
Prima a avut loc în anii 1974-1975 și a avut în centru naveta Mariner 10. A doua, cea care a implicat naveta Messenger este încă în desfășurare. Din aceste două misiuni am putut afla, printre altele, că Mercur are un nucleu bogat în fier și nu prezintă o atmosferă. De asemenea, Messenger a descoperit gheață la polul nord al planetei, astronomii NASA estimând că aproximativ 1,1 trilioane de tone de apă există pe Mercur sub formă de gheață.
Costul total al misiunii este estimat la 1 miliard de dolari americani, NASA angajându-se să contribuie cu 32 de milioane de dolari.
Stiinta si Tehnica

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply