» » » » Mumia egipteana cu un tatuaj intr-o zona intima


O expozitie ce va avea loc la British Museum va arata vizitatorilor partea “umana” a mumiilor de pe Nil, informeaza The Telegraph. Opt dintre ele au fost analizate cu ajutorul tehnicilor moderne, la mai multe spitale din Londra.
Mumiile au fost supuse unor ecografii, iar specialistii in egiptologie au reusit sa isi faca o idee despre cum era viata lor in acele vremuri. Expozitia se numeste “Vieti antice, noi descoperiri” si va incepe in luna mai 2014.
Potrivit analizelor, oamenii din vechime aveau aceleasi probleme de sanatate ca si noi, respectivcolesterol prea mare si dureri de dinti acute. Mai mult, acestea aveau inclusiv tatuaje.

Una dintre mumiile examinate, ce a fost descoperita acum sapte ani, a fost atat de bine conservata, incat arheologii au reusit chiar sa desluseasca un tatuaj pe coapsa interioara a acesteia.
Tatuajul a fost redefinit cu ajutorul tehnologiei cu infrarosu. Este vorba de o femeie, ce avea intre 20 si 35 de ani, si ar fi murit in anul 700 d. Hr. Aceasta a trait, se pare, intr-o comunitate crestina, de pe malul Nilului.
Tema religioasa se regaseste si in tatuaj, ce cuprinde literele M-I-X-A-H-A, redactate in greaca veche, si care inseamna Mihail. Tatuajul infatiseaza simbolul Arhanghelului Mihail, ce apare si in bisericile foarte vechi sau pe tablite de piatra.
Se poate vedea foarte clar tatuajul, folosind tehnica prin infra-rosu. Aflat pe partea interioara a coapsei drepte, acesta reprezinta o monograma a numelui Mihail, scris in greaca veche. Este prima dovada a existentei unui tatuaj in acea perioada si este o descoperire foarte importanta”, explica Daniel Antoine, custodele de la British Museum si cel care se va ocupa de expozitia din luna mai 2014.Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply