» » » » » Noua teorie privind locul in care ar fi mormantul lui Vlad Tepes




Unde este mormantul lui Vlad Tepes? Unii istorici spun ca ar fi la Manastirea Snagov, altii la Manastirea Comana, dar niste cercetatori din Estonia au venit acum cu o noua varianta.
Ei sustin ca faimosul domnitor roman isi doarme somnul de veci tocmai in Italia, la Napoli, in mormantul in care s-a crezut pana acum ca s-ar afla ginerele sau.

Secretul ar fi fost descoperit de o studenta care se documenta pentru lucrarea de diploma si care a fotografiat basoreliefurile de pe mormant cu detalii ce nu sunt caracteristice unui nobil italian.
Legenda spune ca Vlad Tepes, cunoscut in lumea intreaga datorita romanului lui Bram Stoker, "Dracula", ar fi disparut in anul 1476, in timpul unei batalii impotriva ostilor turcesti. Cercetatorii cred ca i-au descoperit mormantul intr-o basilica din Napoli, unde initial se credea ca a fost inmormantat ginerele sau.
"In spatele acestui zid, in loc de Matteo sau langa Matteo l-au pus si pe Vlad, contele Dracula. Da, ca epoca, poate fi", spun specialistii.
Si asta nu este tot: cercetatorii din Estonia sustin ca principele Vlad n-ar fi murit in batalie, ci a fost luat prizonier de turci. L-a rascumparat fiica sa cea mare, Maria, maritata in Italia, cu un nobil napolitan din familia Ferrillo.
Un indiciu important, spun cercetatorii, este faptul ca in catedrala se gaseste si un tablou cu Sfantul Andrei, patronul spiritual al Romaniei. O alta pictura o infatiseaza pe Maria, calcand in picioare un dragon.
"In momentul in care se vede pe stema un dragon, s-ar putea face o asociere, prin faptul ca Matteo Ferrillo, Vlad al III-lea si alti doi nobili faceau parte din Ordinul Dragonului", mai spun acestia.
Ce ii face insa pe cercetatori sa creada ca au descoperit mormantul lui Dracula? Pe lespedea de marmura ce acopera mormantul lui Ferrillo, ginerele lui Vlad Tepes, sunt multe referinte fara legatura cu omul care ar fi fost ingropat acolo. Teoria este insa greu de demonstrat.
"Misterul este chiar acesta, ca nu avem niciun document, nici al lui Matteo nici al lui Vlad", concluzioneaza expertii.
Cercetatorii nu vor sa renunte insa cu una, cu doua, si au de gand sa ceara aprobare la directia monumentelor pentru a cerceta in amanunt catedrala, eventual chiar sa desfaca mormantul.

stirileprotv

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply