» » » » Misterul templului de la Aksum


Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii creştine ar putea fi elucidat. “Chivotul Legii”, care adăposteşte tăbliţele de lut cu Cele Zece Porunci, scrise chiar de mâna lui Dumnezeu şi primite de Moise pe muntele Sinai, ar putea fi văzut pentru prima dată, după trei milenii.
Una din cele mai cautate relicve biblice, Chivotul Legii, ar putea fi scoasa la lumina, dupa secole intregi in care a fost inconjurata de mister si speculatii. Oamenii ar putea sa vada pentru prima data Chivotul Legii, care se crede ca este ascuns intr-o capela din Etiopia, iar preotii au refuzat pana acum sa-l arate. In curand, insa, relicva va trebui mutata in alta parte.
3
     Conform traditiei, Chivotul a sosit in Etiopia multumita lui Menelik, fiul lui Solomon si al Reginei din Saba, care si-a vizitat ca adult tatal la Ierusalim. Aflat in Orasul Sfant, Menelik a furat Chivotul si l-a dus in Aksum, unde a fondat un regat devenind primul suveran al acestuia. Aceasta dinastie a guvernat Etiopia pana la caderea imparatului Haile Selassie, in 1974. “Aceasta poveste a Chivotului nu este sustinuta si de documente”, a spus istoricul Richard Pankhurst pentru Associated Press. Pankhurst este fondatorul Institutului pentru Studii Etiopiene, din capitala tarii, Addis Abeba.
Ark_of_Covenant
      Conform Vechiului Testament, Chivotul Legii Vechi a fost ţinut în Templul lui Solomon, în cea mai sfântă încăpere a sa, numită Sfânta Sfintelor, până la invazia babiloniană din secolul al 6-lea B.C.
     Capela Chivotului din Etiopia, acolo unde se păstrează acesta, are acum mari probleme cu hidroizolţia. Chivotul Legii este ţinut în mare taină şi doar un călugăr poate intra în capelă, având misiunea de a se îngriji de Chivot pentru toată viaţa sa. După ce acest călugăr moare, prin tragere la sorţi un alt călugăr va primi această misiune. Aşa că un singur om de pe pământ poate intra în încăperea Chivotului. Călugărul care păzeşte capela nu poate pleca niciodată din curtea acesteia.
aksum01
Mulţi aventurieri, colecţionari şi arheologi au încercat să găsească şi să fotografieze Chivotul, fără a reuşi. Chiar regizorul Steven Spielberg a turnat un film numit “Indiana Jones şi păzitorii Chivotului pierdut” (1981), în care există doar ficţiune şi presupuneri.
În Sfânta Scriptură se vorbeşte clar despre acest obiect sfânt, făcut din lemn de salcâm, placat cu aur şi având deasupra sa doi heruvimi de aur.
Capela însă care adăposteşte Chivotul trebuie să fie restaurată pentru a împiedica apa de ploaie să intre în ea. Acest lucru înseamnă şi că Arca trebuie mutată de acolo, dând ocazie pelerinilor să o vadă.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply