» » » » » Universitatea Stanford: "Adam si Eva au trait in Africa in aceeasi perioada, dar nu s-au intalnit"



Adam si Eva au trait in Africa in aceeasi perioada, dar probabil nu s-au intalnit, afirma autorii unui studiu publicat recent, coordonat de un profesor de genetica de la Universitatea Stanford din SUA, informeaza dailymail.co.uk.
Insa, potrivit unui studiu realizat recent pe 69 de barbati din zone diferite de pe Glob, "Adam cu cromozomul Y" a pasit pe Pamant in urma cu 120.000 de ani - 156.000 de ani, mult mai devreme decat credeau oamenii de stiinta.

Aceasta datare recenta il plaseaza pe Adam mult mai aproape - ca interval de timp - de Eva, care a aparut pe Pamant in urma cu 99.000 de ani - 148.000 de ani.

Oamenii de stiinta sunt insa de parere ca "este extrem de putin probabil" ca Adam si Eva sa fi fost "exact contemporani".
Carlos Bustamante, profesor de genetica la Universitatea Stanford din California, a declarat:"Cercetarile precedente au indicat faptul ca cel mai recent stramos comun al barbatului a trait mult mai recent decat cel mai recent stramos comun al femeii. Insa studiul nostru a evidentiat faptul ca nu a existat o discrepanta".

"Eva mitocondriala" si "Adam cu cromozomul Y" sunt cei doi indivizi care, transmitandu-si o parte din genele lor, au contribuit la vasta expansiune a speciei umane.

Insa multe aspecte despre existenta lor, inclusiv locul in care au trait, sunt invaluite in mister.

Savantii americani au comparat variatiile cromozomului Y in randul voluntarilor din noua zone geografice distincte, inclusiv din unele care au devenit disponibile pentru cercetari stiintifice abia recent, precum Namibia, Republica Democrata Congo, Gabon, Algeria, Pakistan, Cambodgia, Mexic si regiunea rusa Siberia.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply