» » » » Intalniri stranii in fostul URSS

Continuam prezentarea cazurilor inventariate de ufologul american Albert S. Rosales, pe teritoriul fostei URSS, in anul 1989, cazuri prezentate intr-un recent articol, intitulat The Fall of the Iron Curtain and the Return of the Humanoids (Caderea cortinei de fier si reintoarcerea umanoizilor). El a adunat aceste intamplari, in principal, din presa rusa a vremii, sau din relatarile unor ufologi de incredere, indicand si sursele. Pentru cursivitate, in cele ce urmeaza nu am mai facut aceste trimiteri. Cat despre credibilitatea cazurilor, fiecare poate sa-si formeze propria parere.

 In noaptea de 18 aprilie 1989, la Krasnoperekopsk, Crimeea, Ucraina, o bolnava in stadiu terminal, internata la sectia de cardiologie a spitalului local a simtit dintr-o data un vant puternic intrand in camera, desi usile si ferestrele erau inchise. Apoi, in mijlocul unei lumini orbitoare, a aparut o figura de barbat. Era imbracat in alb iar ochii lui straluceau. Martora l-a intrebat de unde vine, iar acesta i-a raspuns ca "din a zecea dimensiune". I-a mai spus martorei ca va fi capabila curand sa mearga, dupa care a disparut. Ziua urmatoare alti martori au vazut lumini stranii, albe si rosii, miscandu-se incet de-a lungul corpului pacientei, care a auzit, imediat dupa aceea, o voce clara si puternica poruncindu-i "scoala-te si pleaca". Ea a fost capabila de asta, dupa care, aparent, s-a vindecat.
 La sfarsitul lunii aprilie 1989, au fost mai multe observatii intre satele Jitlovca si Kudasevo, din regiunea Dnepropetrovsk din Ucraina. Pe 30 aprilie 1989, la ora 23.00, cativa baieti au semnalat trei omuleti, imbracati in costume rosii stralucitoare. Unul era ceva mai inalt, ceilalti doi erau pitici. In momentul in care baietii s-au furisat catre ei, sa-i vada mai bine, au simtit cu totii o puternica durere de cap, iar unuia a inceput sa-i curga sange din nas. Infricosati ei s-au retras. Alti martori au descris, in zona, un OZN in forma de disc, cu lumini palpainde, albastre, rosii si verzi-violete. Discul a emis doua fascicule stralucitoare de lumina, dupa care a disparut cu mare viteza spre inaltimi. Alti baieti au vazut un disc mai mic, separandu-se de cel mare si apoi plecand cu acesta.

Un obiect oval, argintiu

 Intr-o seara din mai sau iunie 1989, in apropierea catunului Ortachala, la sud de Tbilisi, capitala Georgiei, mai multi martori, inclusiv copilul de 9 ani Evgenii Gigauri si un prieten al sau mai in varsta, au observat zburand un obiect oval, argintiu. Cand acesta s-a apropiat de ei, au vazut ca era semitransparent in partea sa centrala, iar in interior se zarea un omulet. Parea in varsta, purta un costum argintiu, care emitea o lumina difuza. Statea in pozitia tipica pentru un sofer, dar nu facea niciun gest, doar odihnindu-si mainile pe genunchi, sau poate pe un panou, care nu era insa clar vizibil. Nu se vedeau alte detalii in interior. Obiectul nu avea mai mult de 1,5-2 metri, zbura foarte jos, putin deasupra capetelor martorilor. Apoi OZN-ul s-a intors usor si a zburat spre muntii din sudul capitalei gruzine. Copiii au alergat sa spuna parintilor lor ce anume au vazut.
 La Rostov pe Don, in luna mai 1989 doi soldati se intorceau la unitatea lor de transmisiuni, care se afla in afara orasului, intre cimitirul de nord si o groapa de gunoi dezafectata. Doar unul dintre ei a ajuns insa la unitate, fiind incapabil sa inteleaga ori sa-si aminteasca ce s-a intamplat cu celalalt. Cel de al doilea soldat a aparut a doua zi, cam pe la aceeasi ora si a fost uluit sa afle ca a a intarziat 24 de ore. Mai tarziu, dupa ce s-a odihnit si s-a relaxat, si-a amintit ca s-a aflat in interiorul unei sfere luminate. Aici a intalnit entitati stranii, cu imbracaminte alba si purtand in maini aparate bizare. Entitatile comunicau cu el telepatic si le-a putut intelege perfect. Martorul spunea ca la un moment dat i-au dat ceva de mancare, apoi l-au trimis inapoi. Si-a revenit pe drumul catre unitatea de transmisiuni, cam pe acolo unde nu-l mai vazuse pe camaradul sau. Incercand sa probeze veridicitatea celor relatate, soldatul a facut desene cu ce anume a vazut in interiorul sferei. El a fost trimis apoi la un centru de reabilitare din zona Moscovei. Mai tarziu, i s-a pus diagnosticul de stare mentala "deranjanta" (?). La scurt timp dupa aceasta, la unitatea de transmisiuni au sosit documentele lasarii sale la vatra, dupa care "nimeni nu l-a mai vazut, nici n-a auzit de el"...

 Undeva, in orientul indepartat al Rusiei, in vara anului 1989, ofiterul de submarine D.A. era cu un prieten intr-o expeditie de vanatoare in taiga. Ajunsi pe varful unei coline, au observat un pachet in care era ceva ce semana cu un cort din prelata impermeabila. Intrucat nu aveau un cort cu ei, au decis sa petreaca noaptea aici, folosind acest cort, aparent abandonat. Au facut un foc de tabara, dar in curand au observat, imediat deasupra capetelor lor, un nor ciudat, care statea nemiscat de mult timp, oarecum perpendicular cu suprafata solului. D.A. a lovit "norul" cu pumnul si a simtit o puternica rezistenta. Atunci, luandu-si avant, s-a aruncat in nor, cu umarul inainte. Dupa ce a trecut de nor, s-a vazut intr-un loc necunoscut. In timp ce pe acel deal, langa cort, se insera si era frig, aici era in plin soare, avea sub talpi nisip, iar in preajma cresteau palmieri. Raul de-a lungul caruia venisera nu se mai zarea, in schimb nu departe se vedea ceea ce parea un ocean.
 La putin timp dupa aceasta, D.A. a vazut apropiindu-se un "automobil uimitor", un vehicul cum nu i-a mai fost dat sa vada inainte. In el erau un barbat si doua femei. L-au salutat intr-o ruseasca perfecta si l-au invitat la o mica plimbare cu masina. El a acceptat imediat, simtind doar curiozitate si nicio teama. Au ajuns curand la ceva ce parea un "laborator". Aici a fost rugat sa se supuna la cateva teste, cu care el a fost de acord. I s-au pus numeroase intrebari, la care D.A. a raspuns cu rabdare. Apoi a intrebat si el cine sunt de fapt interlocutorii sai. Acestia i-au raspuns ca vin din secolul 21, adaugand ca daca dorea, putea sa ramana cu ei. D.A. a refuzat, spunand ca are nevasta, familie, copii, la care strainii i-au raspuns "Ei bine, multa lume dispare", dupa care barbatul l-a condus spre un nor semanand cu o cuvertura, care atarna in preajma. D.A. a mai pus o intrebare. Daca veneau din viitor, puteau sa-i spuna cum va fi cu schimbarile care se anunta, cu "perestroika" si cu celelalte? Cel cu care era doar l-a asigurat ca totul va fi bine.
 Ofiterul a trecut prin nor, fara nicio piedica, aparand din nou pe dealul in care fusese, alaturi de camaradul sau. Acesta era extrem de iritat, tipand la el: "unde ai fost? n-ai auzit ca te-am strigat?" Apoi, stand langa foc, au discutat despre cele intamplate. Brusc, s-au simtit amandoi cuprinsi de frica, privind catre tufisurile din jur, de unde simteau ca vine o amenintare. Prietenul lui D.A. a ridicat pusca spre tufe, amenintand ca trage. Nu s-a auzit niciun raspuns. Atunci a tras. Aproape instantaneu, orice senzatie de teama a disparut.

O sfera luminoasa, in lunca

 Cazul urmator a fost raportat de ufologul veteran Jacques Vallée, unul dintre primii investigatori OZN care au venit in URSS dupa inlaturarea cortinei de fier. S-a intamplat intr-o padure din regiunea Gorki, in vara anului 1989. Era seara; fata padurarului sedea pe pervazul ferestrei cabanei, cu spatele catre o poiana, de unde au aparut doua maini inmanusate, de culoare neagra, care au apucat-o de mijloc si au incercat s-o traga afara din casa. Cand s-a intors, a vazut ca cele doua brate nu erau aparent atasate de un corp ci doar de "o arie vaga si difuza". Cainele ei a inceput sa latre si s-a repezit spre intrus, care a eliberat-o. Imediat dupa aceea a aparut si tatal fetei, cu arma de vanatoare, dar intrusul apucase de acum sa dispara.
 Pe 6 iunie 1989, dupa-amiaza, mai multi copii, care se jucau langa satul Konantsevo, regiunea Vologda din Rusia, au vazut apropiindu-se pe cer o sfera luminoasa, care a aterizat in lunca din apropiere, rostogolindu-se catre raul din preajma. Dupa ce s-a oprit, s-a despicat si din interior a aparut o aratare inalta, fara cap, cu brate lungi, purtand imbracaminte neagra. In clipa urmatoare sfera a disparut, ia entitatea a inceput sa mearga spre sat. Dar pe masura ce mergea, devenea tot mai straveziu, pana ce a disparut complet. Peste cateva momente au aterizat alte trei sfere similare, din care au iesit alte trei creaturi asemanatoare cu prima, care au devenit si ele treptat invizibile.
 In noaptea de 6 iunie 1989, la Kharovsk, in regiunea Vologda, V. A. Kurkov, de 45 de ani, iesise, impreuna cu fiul sau, la pescuit pe un lac din apropiere. Vremea era rea, cu vant puternic si valuri mari. Cand erau cam la 300 de metri de mal, au zarit doua siluete stand in picioare in mijlocul lacului. La inceput nu le-au dat atentie, zicand ca probabil sunt alti pescari care s-au incumetat sa pescuiasca pe o asemenea vreme. Au devenit curiosi doar cand si-au dat seama ca nu vad nicio barca sub ciudatii "pescari", care pareau sa stea in picioare chiar pe suprafata apei. Apoi au observat ca cei doi devin luminosi si incep sa se apropie, parca umbland pe apa. Pe masura ce se apropiau, erau tot mai stralucitori, lumina lor devenind pulsatorie si orbindu-i pe cei doi martori. Acestia au inceput sa vasleasca in disperare spre mal. Atunci cele doua figuri s-au transformat intr-o lumina stralucitoare, care a trecut, plutind, de-a lungul malului, dupa care a disparut.

DAN D. FARCAS



Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply