» » » J.F. Kennedy a fost asasinat din cauza OZN-urilor?


 In cartea sa „Behold a Pale Horse”, publicata in 1991, Milton William Cooper, pe lânga multe alte istorii, cu iz conspirationist, privind fenomenul OZN, afirma ca un motiv al asasinarii presedintelui J.F. Kennedy (apelat adesea JFK) a fost dorinta lui de a desecretiza mai multe activitati legate de OZN-uri si civilizatiile extraterestre. Cooper spunea ca a reusit sa vada o scrisoare, din 12 noiembrie 1963, in care Kennedy cerea ca toate dosarele privind obiecte zburatoare purtând mentiunea „necunoscut” sa fie puse la dispozitia NASA si sa se prezinte un raport in acest sens Casei Albe, pâna la data de 1 februarie 1964. La zece zile dupa expedierea scrisorii, presedintele era asasinat la Dallas. Iata ca in 2011 aceasta scrisoare reapare, intr-o carte de William Lester, intitulata „A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier”. Autorul pretinde ca a obtinut copia scrisorii de la CIA, dupa desecretizarea ei, ceruta de el, in virtutea legii pentru libertatea de informare. Imediat dupa aparitia cartii, un autor mai putin cunoscut, Scott C. Waring, sustine insa ca el a fost primul care a facut legatura intre acest document si asasinarea lui JFK, in cartea sa „UFO Sightings of 2006-2009” aparuta in 2010.
Asa cum afirma Lester unui reporter al Daily Mail, pe 19 aprilie 2011, Kennedy scrisese in ziua de 12 noiembrie doua scrisori. Prima, adresata directorului CIA, avea drept subiect „revederea nivelului de clasificare a tuturor fisierelor cu informatii secrete OZN care afecteaza securitatea nationala”. Presedintele dorea, la acea ora, „sa dezvolte un program comun cu Uniunea Sovietica pentru explorarea Lunii si a spatiului cosmic” (!). In acest scop el cerea „sa fie reexaminate toate cazurile care prezinta o amenintare deosebita, cu scopul de a le identifica, de buna credinta, prin opozitie cu sursele clasificate CIA si Air Force. Este important sa facem o distinctie clara intre cele cunoscute si cele necunoscute pentru cazul in care sovieticii ar incerca sa interpreteze intentiile nostre de cooperare drept un paravan pentru actiuni de spionaj al programelor lor spatiale si de aparare”. In acest sens, Kennedy cerea un raport cel târziu pentru data de 1 februarie 1964. In cel de al doilea document, trimis administratorului NASA, presedintele isi exprima din nou dorinta de cooperare cu Uniunea Sovietica in activitati comune in spatiul cosmic, cerând sprijinul NASA in acest scop.

 Lester a declarat catre AOL News, referitor la Kennedy, ca „una dintre preocuparile sale era faptul ca si deasupra URSS fusesera vazute multe OZN-uri si sovieticii puteau sa ia OZN-urile drept o agresiune a SUA, crezând ca e o tehnologie americana”.
Merita sa reamintim cititorului ca, in cele din urma, in 1971, ministrii de externe ai SUA si URSS – William Rogers si Andrei Gromiko – vor semna un „Acord privind masurile in vederea reducerii riscurilor unui razboi nuclear intre URSS si SUA”, in care articolul 3 spunea – nici mai mult nici mai putin decât ca – „Partile se angajeaza sa se informeze una pe alta, imediat ce vor repera un OZN (...) daca astfel de fenomene pot provoca un pericol de dezlantuire a razboiului nuclear intre cele doua tari”.

 S-a speculat asupra faptului ca „cele cunoscute si cele necunoscute” la care facea trimitere scrisoarea lui Kennedy catre CIA puteau sa se refere la faptul ca la ora aceea atât americanii cât si rusii aveau cunostinta de anumite dovezi ale prezentei extraterestre in jurul nostru, inclusiv pe Luna, drept pentru care Kennedy considera ca se impunea ca cele doua superputeri sa abordeze impreuna cucerirea spatiul cosmic.
S-a mai spus ca cei care nu cunosteau adevarul despre fenomenul OZN aveau toate motivele sa il considere pe Kennedy nebun, pentru importanta acordata acestui subiect, iar cei care-l cunosteau, in primul rând cei ce sperau sa profite de aportul de tehnologie nepamânteana, considerau ca o astfel de dezvaluire ar avea consecinte extrem de grave. Si unii si altii puteau decide sa inlature pericolul prin eliminarea fizica a presedintelui.

 In 1999 si ufologul Timothy Cooper a primit, prin posta, un document, in care directorul CIA din 1963 scria: „Lancer a cerut niste date privind activitatile noastre, ceea ce noi nu putem permite”. „Lancer” ar fi fost numele de cod al lui Kennedy. Documentul era ars pe margini. Expeditorul (care afirma ca era un fost functionar CIA) pretindea ca a salvat el insusi hârtia atunci când aceasta a fost trimisa la crematoriu, impreuna cu alte hârtii „sensibile”. Acest document, ar fi urmarea celor doua note din 12 noiembrie ale presedintelui. El ramâne extrem de suspect, desi investigatorul OZN Robert Wood pretindea ca documentul e autentic, atestarea fiind facuta, la cererea sa, de criminalisti profesionisti. Acestia au cercetat tipul hârtiei, vârsta cernelii, filigranul, caracterele de pe masina de scris etc. pentru a data documentul, exact ca in justitie.
DAN D. FARCAS

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply