» » » » » O LUME INGROPATA SUB DESERTUL TAKLA MAKAN


Cu foarte mult timp in urma, existau case si temple aici. Astazi, totul este ingropat sub nisip. Relicve antice pretioase sunt ingropate adanc sub “Marea Mortii” sau Desertul Takla Makan. Arheologii au inceput sa descopere unele dintre secretele ce au fost ascunse in aceasta regiune misterioasa. Totusi, se pare ca abia zgariem suprafata si numai timpul poate spune ce alte minuni ateapta sa fie descoperite.

Desertul Taklamakan este cel mai mare din China si este al doilea desert cu nisipuri miscatoare al lumii, acoperind o arie de peste 33700 de km patrati. In limba Uigur, Takla Makan inseamna “poti intra dar nu poti iesi niciodata”.
Desertul este foarte important pentru oamenii din regiune. Conform legendelor locale, cu foarte mult timp in urma, o fiinta supranaturala foarte puternica a vazut greutatile pe care oamenii le infruntau in aceasta zona si a crezut ca ii poate ajuta prin folosirea a doua obiecte magice din posesia sa si anume toporul de aur si cheia de aur. El si-a oferit toporul de aur lui Kazakh, pentru a crapa muntele Altai si a aduce apa dinspre munte spre campie. Fiinta supranaturala a vrut sa-i dea cheia de aur lui Uigur, pentru a putea deschide zona comorilor din Tarim Basin, insa fata lui cea mai mica a pierdut cheia. Acest lucru l-a enervat atat de tare incat a tinut-o prizoniera in Tarim Basin si astfel s-a format desertul Takla Maka.
Mai aproape de zilele noastre, istoricii au aflat ca desertul Takla Maka a jucat un rol important in afaceri. Exista oaze de-a lungul celor doua rute din jurul desertului ce au servit ca puncte importante pentru comert pe asa numitul Drum al Matasii. Dintre toate bunurile ce au traversat zona, matasea era probabil cel mai remarcabil pentru oamenii din vest. In 1896, exploratorul suedez Sven Hedin a facut o descoperire surprinzatoare in orasul oaza Dandan Oilik, in mijlocul desertului Taklimakan.
Intr-un interviu pentru English People Daily, Zhang Yuzhong, fost director principal la Xinjiang Archeology Research Institute, spunea: “In trecut experti din China si din strainatate credeau ca nu exista urme ale oamenilor lasate in desert”.
Insa Sven Hedin a descoperit ruine ale unor case. Apoi Aurel Stein, un alt explorator cunoscut ca pionier al Drumului Matasii a stat acolo pentru 2 saptamani si a descoperit ruinele altor 18 case si a identificat cateva temple. De asemenea, a descoperit documente din dinastiile Tang si Han.
In 1900, Hedin a vizitat inca odata Taklimakan. In aceasta expeditie a descoperit ruinele orasului antic Loulan, ingropate sub nisip.
Zhang spunea, “Anticul oras Loulan este capitala regatului Loulan ce este datat chiar inainte de Dandan Oilik.
Cele doua descoperiri, Dandan Oilik si Loulan, sunt evenimente arheologice extraordinare in Xinjiang.”
In 1910, la zece ani dupa descoperirea orasului Loulan, un vanator local a descoperit un mormant in apropierea unui parau la 175 de km distanta de Loulan.
Acesta a fost numit “mormantul paraului“. Construit din mai mult de 100 de stalpi de lemn asezati pe o duna de nisip, mormantul este privit ca unul dintre cele mai mari mistere ale civilizatiei antice asiatice.
Zhang spunea, “Apartin epocii timpurii a bronzului timp care in istoria Xinjiang-ului se intinde pana acum 4000 de ani”.
O jumatate de secol mai tarziu, in 1979, s-a descoperit in Loulan un corp de femeie datand de aproape 4000 de ani. Corpul a fost foarte bine pastrat si a fost denumit “frumusetea din Loulan”.
In 1995, un brocart antic evaluat ca fiind unul ce provine din provincia Sichuan, din timpul dinastiei Han, a fost descoperit la ruinele Niya, in sudul desertului Taklimakan. Aceasta a fost descoperirea arheologica a anului.
In 2003, sapaturi efectuate la “mormantul paraului” au dezvaluit un alt corp de femeie foarte bine conservat. Acesta a fost estimat ca avand peste 4000 de ani vechime si pastra trasaturi faciale frumoase, gene groase si un zambet vizibil. Frumusetea acesteia a socat inca odata lumea la 24 de ani dupa descoperirea “frumusetii din Loulan”. Un sistem funerar care implica cultul reproductiei a fost de asemenea descoperit.
Oare cine a locuit aceasta regiune si ce contacte aveau ei cu continentul european?
La sfarsitul anilor 1980, s-au descoperit si alte mumii foarte bine pastrate in desertul Takla Makan.
Se estimeaza ca acestea au o vechime de cel putin 3000 de ani. Corpurile dezvaluie faptul ca oamenii aveau par lung blond-roscat, trasaturi europene si nu pareau sa fie stramosi ai chinezilor moderni din ziua de astazi. Arheologii cred ca ei ar putea fi cetateni ai unei civilizatii antice care a existat la intersectia dintre China si Europa.
S-ar parea ca exista o intreaga lume secreta antica ascunsa sub nisip. Ce alte descoperiri surprinzatoare vor mai face arheologii in acest loc periculos si misterios?

Piatza.Net

Descopera realitatea


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply