» » Fenomene inexplicabile pana in prezent

 Chiar daca s-au petrecut in apropierea sau indepartarea noastra, le-am trait sau doar am auzit despre ele, nimeni nu a putut insa explica modul cum s-au intamplat sau cum au aparut. Unele sunt inspaimantatoare si raman bine ascunse in mister, incat, probabil, niciodata nu ni se va dezvalui taina lor. In ciuda nenumaratelor studii si experimente, efectuate in multe din colturile lumii, pana in prezent nu li s-a gasit nici o explicatie stiintifica. In randurile ce urmeaza vom vorbi despre cateva dintre aceste fenomene.


Luminile din Hessdalen

    Cele mai multe au fost demonstrate stiintific dar altele sfideaza parca, logica. Fenomenul la care vom face referire a fost cunoscut in Norvegia, in localitatea Hessdalen, acolo unde inca de prin anul 1940 a fost anuntata aparitia pe cer a unor globuri luminoase care par a se aprinde in aer si care dureaza doar o secunda. Intensitatea lor a crescut destul de mult prin anii 1980. Chiar daca in ultima vreme numarul acestor lumini s-a mai redus, globurile de foc sunt inca aparitii curente pe cer. Pana acum insa, nu exista nici o explicatie plauzibila in ciuda unor incercari de-a le da o denumire. Ele se aseamana destul de mult cu fenomenul misterioaselor fulgere globulare, diferenta fiind data de durata. Luminile de la Hessdalen sunt insa mult mai lente si dureaza mai mult decat fulgerele globulare. Misterul acestor lumini inca persista iar lumea stiintifica mai cauta raspunsul.

Alunecarile prin timp

    Ei bine, multi dintre noi am avut, macar odata in viata, senzatia ca ajungand intr-un loc sa avem senzatia ca traim cu ani in urma, sa credem ca am mai trait acele clipe. In general, aceste „vedenii” nu dureaza mai mult de cateva minute si sunt considerate, de catre unii, halucinatii. Cu toate astea, rapoartele care mentioneaza trairi de acest fel sunt cat se poate de ambigue. Unul dintre cazurile cele mai cunoscute este al britanicului Archie Carmichael, care a intrat intr-o cafenea si a fost socat sa vada ca persoanele prezente in acel loc erau imbracate in haine de moda veche, cel putin cu 100 de ani in urma, iar nimeni nu parea sa observe prezenta sa in cafenea. Cand s-a „trezit” din aceasta stare, Archie era in bratele unui barman care chemase ambulanta, ingrijorat de starea clientului. Exisa si alte marturii ce vorbesc despre aparitii fantomatice cu avioane iesite de mult din uz ce survoleaza cerul in apropierea unor aeroporturi vechi de secole, care de fapt existau cu mult timp in urma. Desi acceptate in lumea stiintifica, aceste fenomene, numite „alunecari prin timp” nici ele nu au putut fi elucidate inca.

Infrasunetele naturale

    Acestea sunt descrise de specialisti ca fiind orice frecventa audio neperceputa de urechea umana. Nu exista nici un dubiu fata de existenta lor. Ba chiar, mai mult, infrasunetele pot fi obtinute cu ajutorul tehnologiei moderne insa, studiile au aratat ca perceptia unor infrasunete naturale poate duce la aparitia depresiei, fricii, anxietatii si a atacurilor de panica. Unii oameni de stiinta au acreditat ideea ca frecventa de 19 Hz duce la halucinatii asociind-o chiar cu fenomenele paranormale. Daca sursa infrasunetelor este destul de puternica, vibratiile imprimate obiectelor sunt extrem de puternice, astfel ca acestea se vor misca singure. In multe locuri din lume sunt folosite ca arme psihologice dar, cu toate astea, pana in prezent, originea infrasunetelor naturale, nu a fost explicata. De asemenea nu se cunosc nici efectele complete pe care le au asupra organismelor vii.

Urme imposibile

    De-a lungul istoriei, atat arheologii cat si palentologii au descoperit urme de dinozauri transformate, datorita solidificarii solului unde au fost facute, in piatra. Nimic neobisnuit putem afirma. Este un proces natural. Misterul insa apare atunci cand au fost descoperite in mai multe locuri, urme de dinozauri alaturi de... urme umane. Unul dintre cele mai cunoscute situri de acest gen este Paluxy din Texax, Statele Unite ale Americii. Controversele pe aceasta tema sunt mari tinand cont ca oamenii nu au trait in perioada uriaselor reptile. Dar atunci cum se poate explica existenta acelor urme? Specialistii considera ca totul ar fi fost pus la punct de cineva si ca autenticitatea unei astfel de convietuiri intre om si dinozauri este doar o facatura. Ei contesta cu vehementa ideea, chiar in ciuda faptului ca, de curand, au mai fost descoperite urme identice in siturile de la Nevada si Stinnet (Texax).
  
 Ar mai fi multe alte fenomene aparute in lume care inca nu-si gasesc o explicatie stiintifica plauzibila. Amintim „Amfibienii vii inchisi in piatra”, „Imaginile periferice surprinse de ochiul uman”, „Oameni care dispar fara urma”, „Zgarieturile si vanataile care apar din senin”, „Hiperperceptia” si „Senzatiile de déjr-vu”. Fenomene pentru care oamenii de stiinta inca n-au gasit explicatii si care, din acest motiv, dau nastere la tot felul de interpretari, unele dintre ele, de-a dreptul halucinante. Stiinta va fi singura care, cu timpul, va lamuri misterul.

IOANA FLORIA


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply