» » Explozie solara

Puternica eruptie solara care a afectat deja comunicatiile prin radio in China, poate afecta si liniile de inalta tensiune dar si satelitii aflati pe orbita circumterestra, potrivit unui anunt NASA, citat de Yahoo!News.

Pata solara formata masiva, despre care oamenii de stiinta sustin ca este de dimensiunea planetei Jupiter, este cea mai puternica eruptie solara din ultimii 4 ani.

Eruptia de clasa X, cea mai puternica categorie de eruptii, s-a produs marti la ora 01:56 GMT.

"Eruptiile din clasa X sunt cele mai puternice evenimente solare. Ele pot bloca radiocomunicatiile, pot provoca furtuni de radiatii de lunga durata, pot afecta si telecomunicatiile si retelele electrice", se precizeaza in comunicatul NASA.

Furtunile geomagnetice, de obicei dureaza intre 24 si 48 de ore, dar unele ar putea dura mai multe zile, se arata intr-un comunicat al US National Weather Service.

Observatorul de dinamica solara al NASA (Solar Dynamics Observatory) a surprins o ejectie uriasa de masa coronala asociata eruptiei ce se indreapta spre Pamant cu viteza de 900 kilometri pe secunda. Primele particule de plasma puternic ionizate au ajuns in contact cu Pamantul joi la ora 03:00 GMT.


http://misterele-terrei.blogspot.com/2011/02/explozie-solara.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply