» » » » » Reflexiile din ochii victimelor ar putea deveni o sursa de informatii pentru anchetatori



Investigatorii Politiei ar putea, in curand, sa foloseasca reflexiile persoanelor si obiectelor in ochii victimelor sau martorilor unei infractiuni pentru a obtine indicii, arata un studiu recent.
Dr. Jenkins, de la University of York, coordonatorul studiului a declarat ca "Pupila ochiului este ca o oglinda. Ochii din fotografii ar putea indica unde ai fost si cu cine erai."
Noua tehnologie permite ca aceste informatii sa fie extrase din imagini de dimensiuni mici, de tipul fotografiilor din pasaport. Astfel, se pot obtine indicii despre matori, locatii sau indicatoare urban, pentru a-i ajuta pe politisti sa desluseasca povestea infractiunii.
Tehnica va fi folositoare in cazul delictelor in care victimele sunt fotografiate, precum rapirile sau cazurile de pedofilie.
In cadrul studiului, Jenkins si Christie Kerr, de la University of Glasgow, au fotografiat 8 persoane, care se uitau la alti 4 indivizi, aflati in spatele aparatului de fotografiat.
Subiectii studiului au fost rugati sa identifice in reflectiile ochilor persoane cunoscute sau portrete. In 84% din cazuri, subiectii au putut sa identifice chipuri familiare in reflexiile ochilor.
In cazul fetelor necunoscute, in 71% din cazuri observatorii au putut stabili o legatura intre reflexia din ochi si o fotografie portret.
Christie Kerr a declarat ca "momentan, rezultatele studiului se aplica la fotografiile de inalta rezolutie, in care victimele sunt fotografiate".
Zilnic, pe serviciul Instagram sunt incarcate peste 40 de milioane de imagini, care pot deveni surse de informatii, printr-o astfel de analiza vizuala.


ProTV News

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply