» » » » "E cea mai veche dovada despre Iisus". Ce se ascunde intr-o cutie descoperita in Ierusalim



De 2000 de ani, pelerinii si arheologii din intreaga lume au cautat dovezi fizice legate de existenta lui Iisus si a familiei sale, dar fara succes, scrie Guardian. Acum insa, o cutie ar putea schimba aceasta situatie.
O cutie funerara antica ce ar contine prima referinta despre Mesia ar putea fi expusa public in Israel, dupa ce proprietarul ei a fost absolvit de acuzatiile de falsificare. Singura data cand a fost expusa in public pana acum a fost in 2002 la Toronto.
Cutia, modesta in sine, este cunoscuta ca un "osuar" si este reprezentativa pentru Ierusalimul din primul secol. Proprietar este Oded Golan, un colectionar israelian de antichitati. Pe lateralul cutiei sunt trecute cuvintele: "Iacob, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus".
Iacob cel Drept a fost primul lider al crestinilor din Ierusalim dupa Crucificarea lui Iisus si a fost executat pentru erezie.
Oasele sale au fost adunate si plasate in acest osuar. "Este cea mai veche referinta la Iisus", sustine Golan, care are aceasta cutie inca din anii 70 fara sa-i fi realizat importanta.
Cutia va fi in curand expusa public, impreuna cu concluziile expertilor din procesul in care a fost implicat Golan, pentru ca toata lumea sa-i poata lua in serios autenticitatea.
ProTV News

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply