» » » Cele mai celebre mituri


Eva a muscat din mar
Mitul, redat in mii de tablouri si sculpturi, vorbeste despre Eva muscand dintr-un mar si ispitindu-l si pe Adam. Cu toate acestea, nicaieri in Biblie, precum nici in alte scrieri religioase, nu apare mentionat marul. Este numit doar ”fructul cunoasterii binelui si raului”. Intr-o interpretare ad literam a mitului, ar fi putut foarte bine sa fie orice fruct.
Fernando Magellan a facut prima calatorie in jurul lumii
Exploratorul portughez este cunoscut pentru ca a fost primul care a facut inconjurul lumii, intre 1519 si 1522. Acesta a murit insa in 1521 in Filipine, ucis de localnici, iar secundul sau, Juan Sebastian Elcano a fost cel care a finalizat calatoria, inconjurand efectiv lumea.
Shakespeare a scris ”Hamlet”
William Shakespeare este considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor, in ciuda faptului ca multe piese ale sale nu erau originale, ci erau doar preluari si adaptari ale unor povesti mai vechi. Printre acestea, ”Tragedia lui Hamlet, Printul Danemarcei” (1603), este una dintre cele mai faimoase opere ale sale. Insa ”Hamlet” se bazeaza pe un mit scandinav. Dar cum originalul nu s-a pastrat, opera a fost considerata originala.
America si-a castigat independenta la 4 iulie
Este cunoscut faptul ca independenta Statelor Unite ale Americii a fost obtinuta la data de 4 iulie 1776, odata cu semnarea ”Declaratiei de Independenta”. Cu toate acestea, razboiul a mai durat alti sapte ani, inainte ca Statele Unite si Marea Britanie, mai exact Regele George al III-lea, sa declare independenta si incetarea razboiului, abia la 3 septembrie 1783. Practic, in acea zi a intrat in vigoare Actul de Independenta, cand liderii americani au semnat Tratatul de pace definitiv.
Thomas Edison a inventat becul electric
Thomas Edison este cunoscut ca unul dintre cei mai mari inventatori ai lumii, avand un record de 1.093 de inventii. Realitatea este insa ca unele dintre aceste inventii apartin de fapt tehnicienilor care lucrau alaturi de el. Spre exemplu, becul electric, cunoscut ca marea inventie a lui Edison. De fapt, acesta a fost inventat cu patru decenii inainte ca Edison sa se nasca, de catre omul de stiinta englez, Hamphry Davy, descoperitorul elementelor chimice sodiu, calciu, bariu si bor. Marea problema a becului inventat de Davy a fost aceea ca filamentul de carbon propus de el nu rezista mai mult de cateva ore, becurile trebuind schimbate de mai multe ori pe zi. Zeci de inventatori au incercat sa imbunatateasca inventia lui Davy, iar cea mai buna idee a fost cea a lui Edison. Filamentul propus de acesta dura cateva zile.
Walt Disney l-a desenat pe Mickey Mouse
Se credea ca unul dintre cele mai cunoscute si indragite personaje, Mickey Mouse, a fost desenat chiar de mana lui Walt Disney. In realitate insa, soricelul a fost inventia animatorului principal al lui Disney, Ub Iwerks. Acesta a animat de unul singur primul film scurt cu Mickey Mouse, ”Plane Crazy” (1928), in doar doua saptamani, facand 700 de desene pe zi. Cand au aparut insa primele filme cu sonor, Walt Disney este cel care a imprumutat vocea sa celebrului personaj.

Piatza.Net

Descopera realitatea

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply