» » » » "PROBLEMA NU MAI ESTE DACA, CI CAND VOM GASI "FRATELE GEAMAN" AL TERREI" : NASA SE PREGATESTE DE UN ANUNT INCREDIBIL


Noile date oferite de telescopul spatial Kepler au demonstrat ca numarul planetelor similare Pamantului este mult mai mare decat credeau astronomii.
NASA anunta ca, potrivit informatiilor adunate de Kepler, numai in galaxia noastra, Calea Lactee, exista aproximativ 17 miliarde de planete care seamana cu Terra.

Acestea au dimensiuni apropiate de ale planetei noastre si orbiteaza stele asemanatoare Soarelui, scrie Daily Mail.

“Nu se mai pune problema DACA vom gasi o planeta care va fi considerata “fratele geaman” al Terrei, ci ne intrebam CAND o vom gasi”, declara Steve Howell, de la Centrul de Cercetare Ames al NASA din California.
grafica, planete

Steve Howell precizeaza ca deja au fost identifiocate patru planete care sunt de doua ori mai mari ca Terra si care se afla in “zona locuibila”, adica orbiteaza o stea la o distanta considerata ideala pentru existenta vietii si a apei in stare lichida.

Cele patru planete sunt “candidatii” ideali la titlul de “frate geaman” al planetei noastre, insa din luna februarie 2012 au mai fost gasite alte 461 de planete.

Pana acum, Kepler a identificat in total 2.740 de planete si 2.036 de stele in galaxia noastra.

Numarul celor care sunt de dimensiuni similare Terrei a crescut cu 43% fata de anul trecut, cifra totala fiind in prezent de 351. Au fost observate si 816 planete denumite "super-Terre", adica planete mult mai mari decat Terra.

Astronomul John Johnson de la planetariul Caltech declara ca fost identificata cate o planeta la fiecare stea, ceea ce inseamna ca exista aproximativ 100 de miliarde de planete in galaxia noastra. Cele mai multe orbiteaza stele foarte diferite de Soarele nostru.

Totusi, dintre acestea, aproximativ 17 miliarde sunt similare Terrei si sansele ca ele sa gazduiasca viata extraterestra sunt destul de mari, cred astronomii.

Botezat in onoarea astronomului german Johannes Kepler, telescopul a fost lansat in martie 2009, cu scopul de a identifica planete in afara sistemului nostru solar, care pot fi asemanatoare Terrei.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii:

  1. Alecksandr Lustig11 ianuarie 2013 la 20:14

    Aici pe pamant,ne raportam la anumite criterii si etaloane mai multsau mai putin relevante si rationale.Ni s-au indus anumite asa zise realitati cat si procese ale evolutiei dar nimeninu ia in considerare oare,si faptul ca legile fizicii(presupunand ca sunt corecte)fizica cuantica,legile chimice si cele biologic s-ar putea sa nu corespunda in univers.Lasand la oparte aceasta teorie,stim foarte bine ca nu suntem singuri in univers insa ideea este daca vom descoperii viata in alte sisteme solare,care sa intruneasca aceleasi caracteristici cu cea de pe Terra.Stim foarte bine ca noi suntem rezultatul unui experiment genetic al unei civilizatii extraterestre.

    RăspundețiȘtergere