» » » » » Misterul “gemenilor nazisti”



Relatari recente despre un oras izolat din Brazilia – plin cu gemeni blonzi cu ochi albastri – au fost considerate o dovada a incercarilor doctorului Josef Mengele de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial de a creste numarul membrilor “rasei conducatoare” ariene, noteaza site-ul nationalgeographicnews.com.

Cu toate acestea, cercetari sustinute de catre guvernul brazilian si date public itatii la 25 noiembrie arata ca “gemenii nazisti” din Cândido Godói sunt un mit. Orasul de aproximativ 7.000 de locuitori, populat de descendenti ai imigrantilor germani, are o rata extraordinara de nastere a gemenilor, de 1.000 de ori mai mare decât cea normala.

La inceputul acestui an, istoricul argentinian Jorge Camarasa a publicat o carte in care oferea o explicatie incendiara misterului nasterii anormale de gemeni din localitatea braziliana: peregrinarile doctorului nazist Mengele, denumit si “Îngerului Mortii”, in America de Sud, dupa terminarea razboiului. Se stie ca in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Mengele era interesat de cercetarile privind gemenii in timp ce lucra ca medic sef al lagarului de exterminare de la Birkenau, in Polonia. Potrivit lui Camarasa, este probabil ca Mengele sa-si fi continuat cercetarile in cursul anilor ‘60, in timp ce era fugar in America de Sud.

Mengele ar fi trecut drept fizician si veterinar ambulant si le-ar fi dat femeilor insarcinate din Cândido Godói o combinatie de medicamente sau de hormoni. În acest sens, Camarasa citeaza interviuri cu localnic ii care sustin ca isi amintesc de vizitele unui doctor german care le -a oferit niste potiuni sau medicamente misterioase. Desi il tin minte sub diferite nume, explica Camarasa, fiecare din cei intervievati a avut aceeasi reactie când li s-a aratat o poza a lui Mengele: “El este!”.
Mengele s-a aflat de fapt sub o identitate falsa, in Brazilia, o mare parte a exilului, care a inceput in 1949 si s-a terminat in 1979, atunci când doctorul a facut un atac cerebral. Pe de alta parte, gemenii de la Cândido Godói – o mare parte dintre ei neidentici – sunt bucurosi sa infirme ipoteza ca Mengele s-ar fi aflat in oras.

“Din cauza zvonurilor ca Mengele s-ar fi aflat in oras, populatia a devenit extrem de deranjata”, explica geneticianul Lavinia Schuler-Faccini de la Universidade Federal do Rio Grande do Sul. “Prin urmare, unii dintre liderii comunitatii au cerut universitatii sa inceapa un proiect pentru a incerca sa intelegea de ce in acest loc exista o incidenta atât de mare a nasterilor de gemeni”, adauga ea.
Rezultatele cercetarii, conduse de Schuler-Faccini si sprijinite de guvernul brazilian, apar intr¬un nou documentar: “Nazi Mystery – Twins From Brazil”, care va fi difuzat duminica, 29 noiembrie, pe National Geographic Channel. Cercetarile se bazeaza pe analiza registrului botezurilor din localitate, despre care acestia sustin ca acopera aproximativ 75 la suta din nasterile din aceasta localitate predominant catolica. Botezurile au inceput sa fie inregistrate din 1927, cu mult inainte de presupusa sosire a lui Mengele.

Ele releva aceeasi rata extraordinara de nastere a gemenilor, sustin cercetatorii. Mai mult, registrul botezurilor nu indica nici o “explozie” a nasterii de gemeni in anii ‘60 atunci când se spune ca Mengele ar fi sosit in acest oras. De asemenea, rata mare a nasterilor de gemeni continua sa fie la fel de mare azi, ceea ce elimina un rol al lui Mengele.

 Daca, intr-adevar, “Îngerul mortii” le-ar fi dat o combinatie de medicamente sau de hormoni femeilor insarcinate, atunci rata nasterilor de gemeni ar fi scazut dupa ce presupusa actiune ar fi incetat, ceea ce nu s-a intâmplat.

Exista insa un aspect care ar putea detine cheia pentru explicarea misterului gemenilor din Cândido Godói. Cea mai mare incidenta a nasterii de gemeni s-a inregistrat, de departe, in districtul Linha Sao Pedro, situat la aproximativ 10 kilometri de centrul orasului, au descoperit cercetatorii. Districtul a fost infiintat la inceputul secolului al XX- lea de catre doar 8 familii. Azi, in cele 80 de case din Linha Sao Pedro pot fi intâlnite 44 de perechi de gemeni.

Izolarea acestei comunitati si dimensiunea sa mica pot explica aparitia numarului mare de gemeni. Daca un grup mic se stabileste intr-o regiune si ramâne izolat timp de mai multe generatii, caracteristicile biologice ale celor care s-au stabilit prima oara vor fi transmise urmasilor daca familiile se casatoresc intre ele. Oamenii de stiinta nu sunt insa siguri ce gena sau gene sunt responsabile pentru aparitia gemeniilor.

Pe de alta parte, Gary Steinman, cercetaror la Long Island Jewish Medical Center, suspecteaza un rol al IGF (insulin-like growth factor – un factor de crestere cunoscut ca stimulent al cresterii si diviziunii celulare), despre care acesta crede ca ar fi legat de nasterea gemenilor la vaci si la oameni. El spera sa descopere daca gemenii de la Cândido Godói au niveluri mari de IGF si daca este asa, daca exista o mutatie genetica responsabila pentru concentratiile mari de hormoni.
Potrivit lui Bruno Reversade, de la Institute of Medical Biology din Singapore, “exista si in Nigeria si România sate izolate cum este Cândido Godoi, insa acestea nu au avut parte sau nu au cautat publicitatea”.

O alta teorie sugereaza ca factorii climatici ar putea fi partial responsabili pentru numarul mare de gemeni din oras. Localnicii au suspectat de mult un factor – poate un pesticid – in apa, mâncarea sau aerul orasului, insa o atare ipoteza nu o infirma pe cea genetica, numarul mare de gemeni putând fi explicat ca urmare a unei combinatii de factori genetici si legati de mediu.

Piatza.Net

Descopera realitatea

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply