» » » » » Fenomenul care va produce o unda de soc in tot sistemul solar: ce se va intampla cu Soarele (VIDEO)



Soarele se pregateste de un eveniment important anunta NASA care, potrivit datelor primite de la observatoarele sale, informeaza faptul ca acesta isi va inversa campul magnetic, relateaza Huffington Post.
Inversarea completa a campului magnetic al Soarelui se va produce in urmatoarele luni, conform NASA. "Se pare ca mai sunt trei-patru luni pana la inversarea totala a polurilor. Aceasta inlocuire va produce un efect de unda in intreg sistemul solar", a explicat expertul in fizica solara Todd Hoecksema, de la Universitatea Stanford.
Oamenii de stiinta spun insa ca acest fenomen nu trebuie sa ne ingrijoreze. Campul magnetic al Soarelui isi inverseaza polii atunci cand atinge punctul maxim al ciclului sau de activitate, care dureaza 11,2 ani. Astfel polurile nord si sud isi schimba locurile intre ele, ca rezultat al proceselor de remodelare a dinamicii solare.
Schimbarea polilor va declansa efecte in intreaga heliosfera, stratul de particule de energie ridicata emise de Soare, aflat in jurul sistemului solar. Aceasta se intinde pana aproape de Pluto. Si Pamantul va fi afectat, unul dintre cele mai vizibile rezultate fiind o serie de furtuni in atmosfera terestra.

De asemenea in urmatoarele luni cand Soarele va atinge punctul maxim al ciclului sau de activitate se vor inregistra turbulente si asa numitele pete solare - regiuni intunecate care apar pe discul solar. Conform Daily Mail, exploziile de energie solara din aceasta perioada vor declansa schimbari climatice la nivel mondial si vor mari emisiile de radiatii ultraviolete ce pot provoca intreruperi ale telecomunicatiilor, afecta undele radio si satelitii.



http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/fenomenul-care-va-produce-o-unda-de-soc-in-tot-sistemul-solar-ce-se-intampla-cu-soarele.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

1 comentarii: