» » » » Transplantul de capete umane a devenit posibil! Frankenstein ar putea deveni realitate


Transplantul de capete umane a devenit posibil, gratie progreselor realizate in medicina moderna, afirma un chirurg italian, citat de Huffington Post.
Frankenstein este foarte aproape sa se materializeze, mai ales dupa recentele declaratii ale chirurgului Sergio Canavero, care au socat lumea medicala. Doctorul italian de la "Turin Advanced Neuromodulation Group" a afirmat ca tehnica medicala a evoluat atat de mult incat acum este posibil un transplant complet de cap.
Conform sursei citate, medicul a spus ca progresele inregistrate in domeniul nervilor si al celulelor le permit chirurgilor sa realizeze legaturi complexe la nivelul coloanei vertebrale. Acest lucru inseamna, cel putin teoretic, ca orice cap uman, poate fi legat la orice trunchi. Totusi, potrivit chirurgului, operatia necesita o desfasurare de forte foarte mare.
Lasand la o parte opera stiintifico-fantastica, "Frankenstein", ipoteza nu este complet noua. Procedura a fost testata pe maimute in 1970 in Ohio, cand neurochirurgul Robert White a legat capul unei maimute de corpul alteia. Maimuta a supravietuit timp de 8 zile, dar era paralizata de la gat in jos, deoarece nu au fost facute corect legaturile cu coloana vertebrala.



stirileprotv

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply