» » » » Fosile ale unor mamifere de acum 10 milioane de ani, descoperite in judetul VasluiMai multe fragmente osoase de mamifere care au trait in urma cu 10 milioane de ani au fost gasite in localitatea Cretesti, judetul Vaslui, in timpul reabilitarii unui drum national.
Specialistii considera ca aceste descoperiri arata ca in Moldova a existat o savana caracteristica zonelor tropicale.
Potrivit expertilor de la Muzeul "Vasile Parvan" Barlad, situl paleontologic se intinde pe o suprafata de aproximativ 30 de metri patrati, fragmentele osoase de mamifere fiind scoase de la o adancime de doi metri si jumatate, de pe culmea unui deal, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pe langa cranii de tigri cu colti sabie, mandibule de cal tridactil, fragmente de mandibula de hiena si mandibule de antilope si gazele, cercetatorii au descoperit si un craniu de calichotherium, o combinatie intre cal si rinocer.
De fapt, este vorba despre un mamifer asemanator girafei, cu picioarele din fata extrem de lungi si care se termina cu gheare, iar in spate cu picioare scurte.
"Acest craniu reprezinta un trofeu al descoperirilor din situl paleontologic de la Cretesti, ceva unicat cel putin in Europa de Est si care certifica prezenta acestui animal curios in partea de est a Carpatilor. Astfel, completam zestrea paleontologica a Romaniei cu un sit care ne da o diversitate de specii din era Miocenului mediu. 
Prezenta acestor fragmente osoase ne demonstreaza ca in aceasta zona a Moldovei, acum 10 milioane de ani, a existat o savana caracteristica zonelor tropicale, cu padure si zone foarte largi acoperite de iarba, dezvoltate intr-un climat cald", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX muzeografulLaurentiu Ursachi de la Muzeul "Vasile Parvan" Barlad.


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply