» » » » » Problemă la bordul ISS (video)



Joia trecută (9 mai) a fost detectată o scurgere de amoniac, folosit ca lichid de răcire pentru sistemele elctronice ale grupului de panouri solare P6. Fără a fi neapărat o problemă gravă, această scurgere de lichid de răcire este îngrijorătoare. Astăzi, în jurul orei 15:15 (8:15 EDT), va începe o activitate extravehiculară în cadrul căreia astronauții Chris Cassidy și Tom Marshburn vor încerca să rezolve problema. Întreaga misiune poate fi urmărită pe NASA Tv  aici.


Panourile solare P6 alimentează cu energie canalele 2B și 4B ale ISS. Energia electrică produsă de ele este trimisă către o serie de acumulatori sau direct către sistemul de alimentare al ISS, în funcție de necesități. Joi a fost detectată o scurgere de amoniac din zona sistemelor de răcire ale ansamblului electronic ale canalului 2B. Nivelul scăpării a fost estimat la circa 2,3 kg/zi (în mod normal nivelul pierderii de amoniac ar fi trebuit să fie de circa 2,3 kg/an). Bazându-se pe această estimare, inginerii de la sol au stabilit că cel târziu sâmbătă, sistemul 2 B nu va mai putea fi răcit suficient și va ieși din funcțiune.
  Zona în care a fost detectată scurgerea de amoniac. Acum nu ne mai rămâne decât să așteptăm activitatea extravehiculară, pentru a vedea dacă reparația va avea succes. Puteți urmări întreaga operațiune pe NASATv.





Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply