» » » » A fost Gandhi homosexual?


O colecţie rară de scrisori aparţinându-i lui Mahatma Gandhi a fost făcută publică la New Delhi, în India, legătura dintre acesta şi arhitectul Hermann Kallenbach fiind din nou un subiect controversat.
Legătura dintre Gandhi şi Hermann Kallenbach a fost subiect al speculaţiilor şi al bârfelor timp de ani de zile, din cauza faptului că aceştia erau apropiaţi, iar corespondenţa publicată anterior sugerează că ar fi avut o relaţie fizică, transmite site-ul telegraph.co.uk.
Cu toate acestea, cercetătorii care căutau dovezi clare cu privire la natura relaţiei dintre cei doi au fost dezamăgiţi, deoarece au fost expuse doar mostre din corespondenţa acestora.
„Acestea sunt scrisorile originale şi am oferit o mostră de corespondenţă între Gandhi şi Kallenbach. Sunt multe lucruri noi şi de însemnătate“ a declarat pentru France Presse Mushirul Hasan, şeful Arhivelor Naţionale.
Gandhi a locuit cu Kallenbach, un arhitect, în Johannesburg pentru aproximativ doi ani înainte de a se întoarce în India în 1914. Arhiva de scrisori şi de fotografii care i-a aparţinut lui Kallenbach a fost cumpărată de Guvernul indian anul trecut, chiar înainte ca ea să fi fost scoasă la licitaţie în Londra.
Hasan a negat că scrisorile controversate ar fi fost excluse din expoziţie, din cauza reputaţiei de care Gandhi se bucură în ţară.
„Nimic controversat nu a fost lăsat pe dinafară sau inclus“, a declarat el, adăugând că cei doi „aveau o relaţie minunată, iar arhivele dezvăluie intensitatea acelei relaţii“.
Relaţia dintre Gandhi şi Kallenbach a fost povestită pe larg într-o carte scrisă de fostul editor de la New York Times, Jospeh Lelyveld. „Trupul meu îţi aparţine în întregime“, i-a scris Gandhi arhitectului, după cum se arată în cartea lui Lelyveld.
Lelyveld a trebuit să îşi apere cartea de acuzaţiile potrivit cărora a sugerat că Gandhi a fost bisexual.
Raj Bala Jain, membră a echipei care a studiat colecţia de scrisori în detaliu, a declarat că a fost surprinsă de modul în care această relaţie a fost prezentată. „Prietenia poate fi interpretată greşit. Cred că Gandhi a fost normal şi deasupra unor asemenea lucruri“, a spus ea despre omul care, la vârsta de 30 de ani, a jurat abstinenţă.
India s-a arătat indignată faţă de licitaţiile care pun la vânzare obiectele lui Ghandi, arătând că insultă memoria unui om care a respins bogăţia materială, iar mulţi oameni simt că acestea fac parte din moştenirea culturală a ţării.
„Vorbim despre Ghandi. Asemenea emoţii sunt justificate luând în considerare gloria adusă Indiei“, conchide Hasan.


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply