» » » » » Imprimanta care printează celule viiÎntr-un viitor nu prea îndepărtat, medicii chirurgi vor putea folosi o tehnologie nouă, revoluționară, care va reface în totalitate nervii și mușchii din organismul uman.Ineditul acestei tehnologii constă în metoda folosită, care se aseamănă cu cea a imprimantelor cu jet de cerneală!
Oamenii de știință de la Universitatea din Wollongong, statul New South Wales, Australia, au reușit să dezvolte o tehnologie interesantă: printarea celulelor umane vii, a celulelor nervoase şi musculare, pe câteva „schele” mici, formate din polimeri biodegradabili. Pe lângă această realizare, ei au reuşit să creeze şi un anumit gen de „cerneală” specială, care contribuie la transportarea celulelor în corp.
Această „cerneală” minune are rolul de a menţine celulele suspendate şi de a le asigura compoziţia chimică necesară pentru a rămâne în viață. Mai mult, aceasta are şi rolul de a proteja celulele la ieşirea din imprimantă, care se produce la viteze foarte mari. În schimb, „schelele” acţionează ca o suprafaţă pe care substanţele se pot dezvolta, ele conţinând molecule cu factori de creştere şi tuburi electrice, care permit stimularea celulelor.
Așadar, menirea acestui proiect îndrăzneț este să dezvolte structuri de până la patru centimetri lungime, care să contribuie la vindecarea nervilor sau a muşchilor deteriorați, ceea ce ar fi cu adevărat remarcabil și extrem de benefic pentru cei care suferă de aceste boli.
Foto: nobeastsofierce/iStockphoto/Science Alert

http://www.terramagazin.ro/index.php/2012/12/imprimanta-care-printeaza-celule-vii/

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply