» » » » » » Legenda de la Sutton Hoo


Sutton Hoo, în apropiere de Woodbridge (Suffolk, Marea Britanie), este un sit arheologic anglo-saxon unde au fost scoase la lumina zilei un cimitir şi un vas datând de la începutul sec. VII. Prin vârsta, mărimea, bogăţia şi frumuseţea sa, acest sit este foarte important pentru englezi, el aducând o lumină asupra Evului Mediu pentru care istoricii nu dispun decât de rare documente sau obiecte. Ori, vasul descoperit în 1939 la Sutton Hoo conţine un mare număr de artefacte.

 El este situat pe un promontoriu, la est de râul Deber şi la 15 metri de mare. Cuvântul hoo înseamnă vârful colinei. În acest loc au fost descoperite adesea monumente funerare. În 1860, aici a ieşit la iveală un tumuli roman. Dar săpăturile arheologice moderne au început în 1938 când noul proprietar al sitului, Edith May Pretty, a deschis alte trei tumuli. Investigaţiile au arătat că arheologii aveau de-a face cu un cimitir anglo-saxon care fusese deja profanat. În 1939 au fost descoperite un vas, resturi umane şi diverse obiecte (printre ele, resturile incinerate ale unui om şi un cal). Pe o piesă de monedă apare regele franc Theodebert al II - lea (595 - 612). Vasul măsura 27 de metri în lungime şi 4,2 metri lărgime.



Numele care revine cel mai des atunci când vine vorba de a atribui mormintele este cel al regelui Raedwald din Estul Angliei. La Sutton Hoo s-au găsit un tezaur important, expus la British Museum, arme, o cască rară datând din sec. VI cu un cap de dragon care figurează pe masca facială, un scut rotund din lemn şi decorat cu o placă din bronz, bani greceşti etc. Arheologii cred că între Sutton Hoo şi casa regală de Est a Angliei exista un raport, avându-se în vedere valoarea obiectelor găsite în morminte şi atribuite regelui Raedwald.

  Legenda de la Sutton Hoo
 În 1938, pământurile pe care se găseşte situl arheologic de la Sutton Hoo aparţineau lui Edith May Pretty. Casa sa poseda o vedere magnifică către colinele care adăposteau comori nepreţuite. Ea se întreba des ce reprezentau măgurele stranii pe care le vedea. Într-o noapte, femeia a văzut în vis imaginile unei procesiuni funerare cât şi mari tezaure îngropate în ceea ce este actual situl arheologic. A luat contact cu un arheolog local, Basil Brown şi i-a sugerat de a începe săpăturile într-un tumulus.
În 1938, el a făcut săpături în diferite locuri, dar nu a găsit nimic interesant. Abia peste un an a dat peste măgura care a făcut celebru Sutton Hoo, a descoperit un tezaur. Se spune că centrul camerei funerare a fost găsit exact sub punctul pe care l-a indicat doamna Pretty arheologului pentru a începe săpăturile. Locul este perceput ca ceva magic, iar legenda legată de descoperirea sa nu face decât să-i sporească prestigiul.

http://onlinearchaeology.blogspot.ro/search?updated-max=2012-06-24T12:14:00%2B03:00&max-results=7&start=23&by-date=false

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply