» » Peste 20 de ani vom întâlni o formă de viaţă extraterestră, spune un astronom rus. Cum ar putea arăta extratereştrii

Un astronom rus se aşteaptă ca omenirea să ia legătura cu o civilizaţie extraterestră în următoarele două decenii, relatează publicaţia britanică The Guardian.
"Apariţia vieţii este la fel de inevitabilă precum formarea atomilor. Există viaţă pe alte planete şi o vom găsi în următorii 20 de ani", a spus ferm Andrei Finkelstein, directorul Institutului de Astronomie Aplicată din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui forum dedicat cercetării vieţii extraterestre. Finkelstein spune că pe 10% dintre planetele care gravitează în jurul unui Soare există condiţii similare cu cele de pe Pământ. Dacă pe unele dintre ele se găsesc resurse de apă, înseamnă că viaţa este posibilă.
Cercetătorul rus este de părere că extratereştrii se aseamănă, cel mai probabil, cu oamenii, având două mâini, două picioare şi o inimă. "S-ar putea să aibă pielea colorată diferit, însă şi la noi există mai multe colorări", a adăugat el.
Institutul condus de Finkelstein a lansat la începutul anilor 1960 un program de monitorizare a semnalelor radio care ar putea trăda existenţa unor forme extraterestre de viaţă. "În toată această perioadă, în care am căutat semne ale unei civilizaţii extraterestre, tot ce am făcut a fost să aşteptăm receptarea unor mesaje din spaţiu, nu şi viceversa", a explicat el.
În urmă cu trei luni, un astronaut NASA a stârnit o controversă când a susţinut că a descoperit câteva fosile minuscule ale unor insecte extraterestre într-un meteorit care s-a prăbuşit pe Pământ. Richard Hoover a afirmat la vremea aceea că lipsa azotului, esenţial vieţii pe Terra, însă de negăsit la probele prelevate din meteorit, este un indiciu că "formele de viaţă s-au dezvoltat într-un mediu în care a existat cândva apă în formă lichidă".

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply