» » S-a inventat motocicleta zburătoare. Costă 50.500 de euro şi poate atinge 3.000 de metri altitudine


Aglomeraţia în trafic ar putea deveni, în curând, de domeniul trecutului, graţie unui inventator australian amator, scrie Daily Mail. El a meşterit, în garajul său, prima motocicletă zburătoare din lume.
Invenţia lui, la care a lucrat doi ani şi jumătate şi în care şi-a investit toţi banii, poate atinge o altitudine de 3.000 de metri şi o viteză de 160 km/h.
Hoverbike (to hover=a pluti, în engleză), care seamănă cu vehiculul folosit în "Star Wars: Return of the Jedi", a fost construit dintr-un motor de BMW şi un cadru din fibră de carbon. Inventatorul, Christopther Malloy (32 de ani), şi-a folosit cunoştinţele acumulate ca pilot de elicopter, meserie pe care a practicat-o înainte de a se dedica în totalitate construirii motocicletei zburătoare.
Preţul unui Hoverbike, estimat la 50.500 de euro
Prototipul poate pluti maximum 45 de minute sau 148 de km, iar preţul poate ajunge la 50.500 de euro. Până acum, Hoverbike, care cântăreşte 270 de kilograme, a fost testată doar în timp ce era legată la sol, pentru a nu atinge o înălţime prea mare. "Deocamdată nu sunt 100% sigur ce s-ar întâmpla dacă Hoverbike s-ar ridica mai mult în aer. Dacă s-ar întâmpla ceva neprevăzut în timpul testelor, nu aş vrea să stric prototipul", explică Malloy.
Inventatorul a explicat, totuşi, că Hoverbike este echipată cu "cel puţin trei elemente de siguranţă: paraşuta pe care o poartă pilotul, dar şi două paraşute ataşate motocicletei zburătoare.
Malloy nu vrea să dezvăluie preţul total al investiţiei în invenţia sa, dar spune că a băgat cam 157 de euro pe săptămână în Hoverbike. Ţinând cont că a lucrat doi ani şi jumătate, asta ar însemna aproximativ 20.500 de euro. Nu pare mult, ţinând cont că ar putea primi de 2,5 ori mai mult dacă reuşeşte să vândă o singură motocicletă zburătoare.
"E o combinaţie între un elicopter şi o motocicletă normală"
Inventatorul a explicat şi cum funcţionează Hoverbike, spunând că este o "combinaţie între un elicopter şi o motocicletă normală". "Ca să te ridici de la sol, trebuie să accelerezi la fel de mult ca pe o motocicletă normală, când vrei să pleci de pe loc. Ca să zbori înainte, accelerezi şi tragi de manetă în faţă. În spate, accelerezi şi tragi de manetă înspre tine. Iar, ca să virezi, întorci ghidonul exact ca la bicicletă", spune Malloy.
Deşi compară motocicleta zburătoare cu vehicule accesibile oricui, inventatorul spune că "ar ajuta" dacă persoana care se urcă pe Hoverbike ar şti să piloteze un avion. "Până la urmă, este un vehicul destinat zborului. Dacă trăieşti în SUA sau într-o ţară cu reguli aviatice similare, Hoverbike ar fi clasificat drept un aparat superuşor, adică nu ai nevoie de licenţă de pilot pentru a decola cu el", spune inventatorul.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply