» » Care va fi viitorul navetelor spatiale ?

Preşedintele american Barack Obama a adus un omagiu navetelor spaţiale, cu câteva zile înainte de ultimul zbor din cadrul acestui program spaţial, considerând că NASA trebuie să îşi concentreze eforturile pentru noi progrese tehnologice şi pentru continuarea cursei pentru cucerirea spaţiului.
“Naveta a îndeplinit sarcini extraordinare pe orbita joasă, ajutând la construirea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi transportând la bordul ei diverse materiale. Este o realizare extraordinară şi suntem foarte mândri de munca realizată”, a declarat preşedintele american, răspunzând întrebărilor adresate de americani, într-o sesiune organizată miercuri pe Twitter, informează AFP. Preşedintele Obama a mai afirmat că “Statele Unite rămân un lider în explorarea spaţială”, în ciuda încheierii programului navetelor spaţiale americane, care a durat 30 de ani. “Am cerut NASA să îşi revizuiască viziunea. De acum înainte, avem nevoie de un nou progres tehnologic în spaţiu. Încă mai folosim aceleaşi modele pentru călătoriile spaţiale pe care le-am folosit în programul Apollo, în urmă cu 30-40 de ani”, a continuat Barack Obama.
“Ceea ce vreau să spun este că, în loc să facem aceleaşi lucruri, ar fi mai bine să investim în cercetarea fundamentală, în domeniul noilor tehnologii capabile să ne facă să călătorim mai repede, care să permită zboruri spaţiale mai lungi şi cu echipaj uman la bord”, a adăugat preşedintele american.
Barack Obama şi-a reafirmat interesul pe care îl are faţă de sectorul comercial pentru a construi mijloace de transport capabile să atingă orbita terestră joasă cu costuri mai mici şi care pot să ofere într-o bună zi “celor care mor de poftă să ajungă în spaţiu posibilitatea de a-şi cumpăra un bilet”.
“Guvernul federal va putea (atunci) să se concentreze pe marile descoperiri (tehnologice spaţiale) care necesită investiţii mult mai importante şi includ un risc mai mare”, a completat preşedintele american.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply