» » Memoriul FBI despre OZN-uri prabusite

 Dupa 10 aprilie 2011, s-au facut in mass media multe comentarii eronate si contradictorii privind un memoriu FBI, din 1950, privind trei OZN-uri discoidale pretins prabusite in New Mexico (SUA). Desi intre timp lucrurile s-au mai limpezit, cred ca sunt inca binevenite cateva precizari.  FBI (Federal Bureau of Investigation) este politia federala a SUA. Sarcina ei este sa investigheze si sa sanctioneze orice incalcare a legislatiei federale americane ori prabusirea unei aeronave, probabil straine, care a incalcat spatiul aerian national. Memoriul, datat 22 martie 1950 si adresat directorului FBI, nu era un fals – asa cum au afirmat unii in graba – ci un document autentic. El dovedeste nu doar faptul ca oficialitatile acceptau fenomenul OZN ca real si manifest, ci si faptul ca starnea preocupari si chiar patimi la nivelurile cele mai inalte din armata si administratia SUA.

    Se mai stie, din alte surse, ca in perioada aceea, Edgar Hoover, faimosul director al FBI, era extrem de frustrat intrucat avea convingerea ca Air Force detinea dovezi privind OZN-uri prabusite, dovezi pe care nu voia sa le puna la dispozitia FBI. In acest context, un agent FBI (pe nume Gui Hottel) raporteaza ca a aflat de la un agent Air Force despre prabusirile mentionate, ca si de faptul ca OZN-urile aveau diametrul de 15 metri fiecare si contineau cadavrele unor nepamanteni inalti de 90 centimetri. Aparatele s-ar fi prabusit din cauza ca un radar foarte puternic din zona a dereglat sistemul lor de ghidare etc...
    
Din pacate insa, o astfel de instiintare, din a doua mana, chiar daca provine de la FBI, nu poate fi considerata de nimeni drept o dovada a existentei unor OZN-uri recuperate, asa cum unii, exaltat, au afirmat.
  
 Acum, in aprilie 2011, s-a mai spus ca, in sfarsit, FBI a desecretizat un document important privind fenomenul OZN. Adevarul este ca in aprilie 2011 acest document, impreuna cu altele, a fost doar postat pe domeniul public al internetului, pentru a fi mai la indemana celor interesati, dar toate aceste documente fusesera de fapt desecretizate demult. Memoriul lui Gui Hottel fusese desecretizat in 1977, la cererea ufologului Bruce Maccabee, si a fost comentat ulterior de mai multi ufologi care au investigat subiectul prabusirilor OZN. Acestia au descoperit demult ca la originea intregii istorii se afla o inselaciune, avand la originea ei un escroc (cu multe condamnari la activ), pe nume Silas Newton. Stirea falsa a trecut prin mai multe urechi, pana a ajuns la agentul FBI. De altfel, escrocheria „a prins” si la multi altii si s-a perpetuat in carti si articole din epoca.
  
 Presupusele prabusiri, la care face aluzie memoriul, nu au nicio legatura cu cazul Roswell, ci cu evenimente care ar fi avut loc langa localitatea Aztec din New Mexico. Pe site-urile populare de pe internet, stirea „desecretizarii” FBI a fost totusi insotita de imagini cu asa-zisa autopsie a unui extraterestru recuperat la Roswell. Aceste imagini au fost extrase dintr-un film, dovedit a fi contrafacut, realizat in 1995 de cineastul britanic Ray Santili, care ulterior a recunoscut ca e autorul falsului.
    
Merita sa mai notam ca, in decursul deceniilor, FBI a adunat relativ putine documente privind OZN-urile. Rapoarte mult mai interesante si mai convingatoare privind acest fenomen au fost desecretizate, in timp, de alte instante, de pilda de US Air Force, de CIA (Central Intelligence Agency), dar si de NORAD (North American Aerospace Defense Command), NSA (National Security Agency), NRO (National Reconnaissance Office), ori chiar de NASA (National Aeronautics and Space Administration), asa cum am mai aratat in aceasta rubrica din revista „Magazin” si cum o vom face si in cateva articole viitoare. Desigur, foarte probabil, multe documente sunt inca si azi ultrasecrete.
  
 Trist este ca despre cele de mai sus s-au pronuntat cu mult aplomb si unii care nu aveau cea mai vaga idee despre fenomenul OZN in ansamblu, nici despre detaliile implicate in documentul particular FBI. Cu toate acestea, ei s-au aratat deosebit de siguri in opiniile lor privind acest caz.

DAN D. FARCAS

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply