» » » WikiLeaks War Lies and Videotape




Află ce se ascunde în spatele celebrei organizaţii şi al lui Julian Assange, printr-o incursiune în lumea WikiLeaks, prezentând modul în care revelaţiile sale au ajuns în centrul atenţiei. Discovery Channel prezintă, în exclusivitate, premiera documentarului WikiLeaks: Războaie, minciuni şi casete video, film ce investighează website-ul care a dat naştere uneia dintre cele mai aprinse controverse din ultimul deceniu – controversă care este încă departe de a se fi încheiat.
WikiLeaks este o organizaţie internaţională non-profit, care publică mesaje private, secrete şi clasate, provenite din surse anonime şi scurgeri de informaţii. La sfârşitul anului 2010, website-ul a stârnit controverse publicând sute de mii de documente clasate, din zona diplomatică şi militară a SUA. De la înfiinţarea site-ului şi până la actualele acuzaţii de conspiraţie, acest documentar detaliat urmăreşte cronologic povestea lui Julian Assange, charismaticul fondator al website-ului, devenit mai nou “Inamicul numărul 1″ al Pentagonului. Assange acordă interviuri în exclusivitate în acest film, discutând despre motivele care au stat la baza înfiinţării organizaţiei WikiLeaks şi despre impactul acesteia la nivel mondial.
În regia a doi reporteri de investigaţie premiaţi, Paul Moreira şi Luc Hermann, filmul este realizat la Londra, Washington, Reykjavik şi Paris, unde au avut loc întâlniri cu jurnalişti şi hackeri ai WikiLeaks, care luptă pentru transparenţă şi pun sub semnul întrebării regulile atotcuprinzătoare ale secretului militar.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply