» » Codul Biblic

Michael Dov Weissmandel si Codul Biblic

Cercetarile unor oameni de stiinta au confirmat, in ultimii ani, o ipoteza care sustinea ca inBiblie exista inclus, alaturi de informatiile spirituale evidente si un anumit cod secret care poate dezvalui evenimente care au avut loc cu mii de ani dupa ce a fost scrisa Biblia.  Codul biblic a fost descoperit in versiunea originala a Bibliei, cea in limba ebraica, in Vechiul Testament. In 1958, rabinul ceh Michael Dov Weissmandel a fost cel care a dat la iveala primul cod secret. Studiind cartea Genezei, el a observat ca, scotand fiecare a 50-a litera din primele versete ale Genezei, obtinea cuvantul “Torah”, care in ebraica inseamna Lege. Weissmandel a repetat experienta pe cartea Exodului, apoi pe cartea Numerelor si pe Deuteronom. De fiecare data, a obtinut cuvantul “Torah“. Unul dintre discipolii lui, rabinul Azriel Tauber, mentiona ca, in acei ani, dinaintea aparitiei calculatoarelor, Weissmandel transcrisese intregul text al Torei pe fise a cate 100 de litere, dispuse pe 10 randuri de cate 10 litere, si apoi cautase cuvinte din litere aflate la intervale echidistante.

 

Experimentul lui Eliyahu Rips si Doron Witzum

Un matematician israelian de la Universitatea din Ierusalim, Dr. Eliyahu Rips, a decis sa supuna cercetarile lui Weissmandel unui test sistematic. Ceea ce a descoperit l-a facut cunoscut in intreaga lume. Oricum, la ora actuala, e unul dintre cei mai mari experti din lume in teoria grupurilor, domeniu care sta la baza fizicii cuantice. Notorietatea sa in stiintele exacte a facut ca rezultatul cercetarilor sa capete o credibilitate imensa. Rips a transcris cele 304.805 caractere ale Vechiului Testament in calculatorul sau, eliminand spatiile dintre cuvinte, conform pasajului biblic care povesteste ca Moise a primit textul Legii „fara intrerupere intre cuvinte“. Cu ajutorul fizicianului Doron Witzum, el a realizat un program informatic ce-i permitea sa repereze si sa analizeze secventele de cuvinte repetitive. Computerul a impartit Biblia in 62 de randuri a cate 4.772 de litere fiecare. Informatiile sunt obtinute prin selectarea a fiecarei a N-a litera, unde N are o valoare precisa si corespunzator aleasa - de exemplu: 4, 5, 18, etc. Cu ajutorul unui calculator, sunt cautate in aceasta matrice formata de textul biblic, cuvinte si fraze ascunse de codurile de intervale. Se incepe de la prima litera a Bibliei si se cauta pentru fiecare secventa de intervale posibila cuvintele pe care noi le solicitam, care sunt descifrate cu intervale de una, doua, trei litere, s.a.m.d. pana la cateva mii. Apoi se repeta aceeasi operatie de cautare incepand de la cea de-a doua litera si continuand astfel pana la ultima litera a Bibliei.

 

Informatii descoperite

In rezumatul de pe pagina de deschidere a referatului asupra experimentului lor initial, intitulat “Secvente de litere echidistante in Geneza” se mentiona: “Analiza indica faptul ca in textul “Genezei” sunt intercalate informatii ascunse sub forma unor secvente de litere echidistante. Rezultatul este semnificativ in proportie de 99,998%”. Rips si colegii lui cautasera numele a 32 de mari invatati, intelepti, din epoca biblica pana in vremurile moderne, pentru a determina daca numele si datele calendaristice ale nasterii si mortii lor erau codificate in prima carte a Bibliei. Pe de alta parte, cautasera aceleasi nume si date si in traducerea ebraica a romanului “Razboi si pace”, al lui Dostoievski, precum si in alte doua texte originale ebraice. In Biblie, numele si datele erau codate laolalta, pe cand in “Razboi si pace” si in celelalte doua carti, nu. Probabilitatea ca informatiile codificate sa apara datorita unor coincidente accidentale s-a dovedit, in cele din urma, a fi de 1 la 10 milioane. In cadrul experimentului sau final, Rips a luat cele 32 de nume si 64 de date si le-a amestecat in 10 milioane de combinatii diferite, astfel incat 9 999 999 dintre ele sa nu corespunda si doar o singura combinatie sa fie corecta. Apoi a efectuat o verificare pe calculator, pentru a vedea care dintre cele 10 milioane de combinatii dadea cel mai bun rezultat si a constatat ca numai in Biblie numele si datele corecte apareau impreuna. “Nici una dintre combinatiile aleatorii nu era corecta. Rezultatele erau 0 contra 9 999 999 sau, altfel spus, 1 la 10 milioane.”

 

Sir Isaac Newton si Codul Biblic

Primul savant modern, omul care a inteles mecanica sistemului nostru solar si a descoperit forta gravitatiei, Sir Isaac Newton, era si el incredintat de faptul ca in Biblie exista un cod secret care dezvaluie viitorul. Newton a invatat ebraica si a urmarit aproape jumatate din viata sa descopere acest cod. Isaac Newton considera acest cod mult mai important decat legea atractiei universale. J. M. Keynes, biograful lui Newton, sustine ca acest cod biblic a fost o obsesie pentru marele savant. Cand Keynes a vazut documentele lui Newton a avut un soc: cea mai mare parte a lucrarilor lui Newton nu se refereau asa cum se astepta el, la matematica sau la astronomie ci la teologie esoterica. Acele scrieri dezvaluiau faptul ca marele fizician era incredintat ca in Biblie era ascunsa o profetie a istoriei omenirii. Newton avea certitudinea ca Biblia, de fapt chiar intregul univers, era o criptograma alcatuita de Dumnezeu, pe care el voia sa o descifreze. Newton nu a reusit insa sa descopere acest cod. Munca sa nu a dat nici un rezultat, oricare au fost formulele matematice aplicate. Descoperirea care i-a scapat lui Newton a fost facuta de Eliyahu Rips, pentru ca matematicianul israelian dispunea de un instrument esential pe care Newton nu-l avea: un calculator. 

 

Confirmari privind existanta Codului Biblic

Descoperirea lui Rips a fost confirmata de matematicieni de renume de la Harvard, Yale si Universitatea Ebraica. Acest cod a fost verificat, de asemenea, si de un specialist in cifruri si coduri de la Ministerul Apararii al SUA si a mai trecut cu succes trei expertize efectuate de specialisti la care a facut apel o importanta revista de matematica din SUA.

 

Harold Gans, criptograf veteran de la strict secreta National Security Agency din SUA, era sigur ca putea dovedi falsitatea demonstratiei realizata de Rips pentru codul biblic. Gans a realizat propriul sau program de calculator si a refacut cautarile facute de Rips in codul biblic, in legatura cu datele despre cele 32 de personalitati care apareau codificate in Biblie. Spre marea uimire a lui Gans, informatiile existau: datele la care se nascusera si murisera acele personalitati, erau codificate in Biblie impreuna cu numele lor. Lui Gans nu i-a venit sa creada, dar tot mai era convins ca nu exista nici un cod in Biblie. Astfel, el a hotarat sa caute si alte informatii in legatura cu cele 32 de personalitati care apareau codificate in Biblie, in speranta ca va gasi ceva cu care  sa dea la iveala falsul din experimentul lui Rips, eventual chiar sarlatania matematicianului israelian. Gans a pornit de la ipoteza ca, daca exista un cod adevarat, atunci el ar trebui sa contina si informatii exacte despre localitatile unde s-au nascut cele 32 de persoane codificate. Dupa aproximativ 400 de ore de cautari, Gans a verificat concordanta celor 32 de nume cu localitatile lor natale. In plus, Gans a mai realizat o cautare asemanatoare  pentru alte 34 de personalitati cunoscute, pentru care a verificat concordanta nume-loc de nastere, iar rezultatul a fost exact. Concluzia lui Gans a fost ca in Biblie sunt codificate informatii despre trecut si viitor intr-un mod care exclude din punct de vedere matematic, orice coincidenta, iar acest gen de informatii nu se gasesc in nici un alt text. Dupa spusele lui Gans, experimentele pe care le-a realizat in legatura cu codul Bibliei l-au transformat dintr-un ateu convins intr-o peroana profund religioasa.

 

Popularizarea Codului Biblic

Folosirea si publicarea predictiilor bazate pe Codurile Biblice au avut un mare succes, cel mai mult datorita jurnalistului Michael Drosnin. Teoria legata de codul biblic a devenit mai cunoscuta in mass-media si a fost luata mai in serios, abia dupa un  tragic eveniment prezis cu ajutorul codului si care, datorita faptului ca nu a fost luat in seama de persoana direct vizata, s-a adeverit mai apoi, din pacate. Pe 1 septembrie 1994, ziaristul american Michael Drosnin a plecat la Ierusalim pentru a-i inmana lui Ytzhak Rabin o scrisoare prin care il informa ca: “Un matematician israelian a descoperit in Biblie un cod secret care pare sa dezvaluie amanunte ale unor evenimente care au avut si au loc la sute si mii de ani dupa ce a fost scrisa Biblia. Motivul pentru care va aduc la cunostinta acest fapt este acela ca singura data cand numele dumneavoastra complet, Ytzhak Rabin, apare in Biblie, el este intersectat de expresia „criminal va asasina”. Faptul n-ar trebui tratat cu indiferenta, deoarece atat asasinarea lui Anwar el-Sadat, cat si atentatele carora le-au cazut victime John si Robert Kennedy sunt, de asemenea, codificate in Biblie… Cred ca sunteti intr-un real pericol, dar acest pericol poate fi evitat.” La data de 4 noiembrie 1995, cumplita prevestire s-a adeverit: Ytzhak Rabin a fost impuscat in spate de catre un om care se credea intr-o misiune divina.

Acelasi ziarist - Michael Drosnin - a mai urmarit sa-l avertizeze pe seful Cartierului General al Serviciului de Contrainformatii al Israelului despre razboiul din Golf si de  intentia Irak-ului de a lansa rachete asupra Tel-Aviv-ului. Rips ii aratase ziaristului o secventa din codul biblic unde cuvintele “Hussein”, “Scud” si “racheta ruseasca” apareau codificate impreuna. De asemenea “Hussein a ales o zi” era o expresie ce aparea in acea secventa. Aprofundand cautarile in acest sens, Rips a gasit in cod “foc in 3 Sevat” - data din calendarul ebraic ce corespundea zilei de 18 ianuarie 1991. Aceasta a si fost ziua in care Irak-ul a lansat prima racheta Scud impotriva Israelului confirmand datele oferite de cod. La intrebarea lui Drosnin “Cine poate sti cu 3000 de ani inainte ca va fi un razboi in Golf, ca sa nu mai vorbim de lansarea unei rachete impotriva Israelului pe 18 ianuarie?”, Rips a raspuns foarte transant: “Dumnezeu!”.

Dupa aceste evenimente prezise de cod si mai apoi adeverite, Michael Drosnin declara urmatoarele: “In mod cat se poate de limpede, codul nu este la fel ca profetiile lui Nostradamus, nu este ceva de genul “o stea se va arata pe cer de la Rasarit si un mare rege va cadea” cuvinte ce pot fi interpretate ulterior, astfel incat sa corespunda oricarui eveniment care se petrece in realitate. Nu, aici este vorba de detalii la fel de precise ca acelea din stirile transmise de CNN, toate acestea fiind descoperite inainte ca evenimentul sa se produca.”

 

Personalitati si evenimente care apar codificat in Biblie

Cateva exemple de personalitati marcante ce apar codificate in Biblie, precum si mentiunile despre acestea pe care le ofera codul sunt: Homer apare codificat ca fiind “poet grec”; Shakespeare apare codificat ca “reprezentant pe scena”, alaturi fiind codificate si unele opere a lui: “Hamlet” si “Macbeth”. Si Beethoven si Bach apar codificati in Biblie, pentru fiecare aparand mentiunea “compozitor german”. Mozart apare si el in cod alaturi de cuvintele “compozitor” si “muzica”, iar Rembrant este codificat “pictor olandez”. Fiecare progres al tehnologiei moderne a fost inregistrat in codul biblic. Fratii Wright apar codificati alaturi de cuvantul “avion”, Edison este codificat cu “electricitate” si “bec electric”, iar Marconi este codificat cu “radio”. Newton apare codificat cu “gravitatie”. Dupa cum am mentionat anterior, Newton intuia existenta unui cod ascuns in Biblie, pe care insa nu l-a aflat; codul insa, “stia” de Newton, deoarece, in codul biblic, alaturi de expresia “codul Bibliei” apare si numele lui Newton. Einstein apare codificat in Biblie doar o singura data. Enuntul “s-a prezis o persoana cu mintea agera” apare in acelasi loc. Cuvantul “stiinta”, peste care se suprapune expresia “o noua si excelenta intelegere” intersecteaza numele savantului. Si chiar deasupra lui “Einstein”, textul ascuns mentioneaza “el a rasturnat realitatea prezenta”. Teoria relativitatii, principala descoperire a lui Einstein, este de asemenea codificata. Este posibil ca si teoria “campului unificat” sa fie codificata in Biblie. Impreuna cu numele lui Einstein, in matricea in care figureaza unica  lui mentiune, impreuna cu teoria relativitatii, codul ofera si indiciul “adaugati o a cincea parte”, lucru pe care l-a urmarit si Einstein in studiile sale despre “a cincea forta”.

 

In iulie 1994, lumea a asistat la cea mai mare explozie observata in sistemul nostru solar. O cometa a supus planeta Jupiter unui bombardament echivalent cu forta a peste un miliard de megatone, generand globuri incandescente de marimea Pamantului. Coliziunea cometei cu Jupiter este codificata de doua ori in Biblie, o data in Geneza si o data in Isaia. Cometa “Shoemaker - Levy”, apare de fiecare data cu numele complet - numele astronomilor care au descoperit-o in 1993, iar impactul cu Jupiter este codificat aproape ca o reprezentare grafica. In codul Bibliei, numele cometei si numele planetei Jupiter se intersecteaza de doua ori, iar data impactului era mentionata anticipat: 16 iulie. Astfel, evenimentul pe care astronomii fusesera in masura sa-l prevada doar cu cateva luni inainte de a se produce, a fost prezis in codul Bibliei cu 3000 de ani inainte de a avea loc.

 

Despre ocuparea Tibetului de catre chinezi, in codul biblic apare “Si i-a pus sub paza in temnita”, expresie care intersecteza cuvantul “Tibet”.

 

Marea criza economica prin care a trecut SUA, in 1929, este codificata impreuna cu prabusirea pietei bursiere. “Colaps economic” si “criza” apar laolalta in Biblie, alaturi de cuvantul “actiuni”. Anul in care s-a declansat criza, 1929 - adica 5690 in calendarul ebraic - este codat in acelasi pasaj. Un alt eveniment bulversant petrecut pe scena politica a Statelor Unite, caderea lui Richard Nixon in urma afacerii Watergate, este de asemenea codificat in Biblie. “Watergate” apare impreuna cu “Nixon” si cu anul in care acesta a fost silit sa demisioneze - 1974. In pasajul in care a fost codat “Watergate”, textul codat al Bibliei formeaza o intrebare: “Cine este el? Presedinte, dar a fost alungat.” De asemenea, cu sase luni inaintea alegerilor pentru presedintia SUA din 1992, codul a dezvaluit alegerea lui Clinton. Alaturi de “Clinton” aparea viitorul sau titlu: “presedinte”.

 

Aselenizarea primei nave pamantene pe Luna este codificata si ea in Biblie. “Om pe luna” apare in cod impreuna cu “nava spatiala” si “Apollo 11”. Pana si data la care Neil Amstrong a facut primul pas pe Luna - 20 iulie 1969 - se regaseste in Biblie. Cuvintele lui Amstrong: “Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire” isi gasesc si ele ecoul in codul biblic: in pasajul unde apare data aselenizarii, “Luna” este intersectata de expresia “Realizat de omenire, realizat de om”.

 

Previziuni pentru mileniul trei

Si predictii referitoare la al treilea mileniu au fost gasite in Biblie. Drosnin pomeneste de importante cutremure de pamint pentru anii 2004 si 2006. Seismele din decembrie 2004 din Asia, cel din Pakistan confirma predictia. Urmatorul ar trebui sa se produca in 2113. Drosnin anunta si ca o cometa va atinge Terra in 2006, 2010 sau 2012, aceasta ultima data fiind cea mai probabila, dupa parerea lui. Insa codul indica si ca aceasta cometa s-ar putea dezintegra inainte de impact, ceea ce ne-ar permite sa beneficiem de un scurt ragaz pana la cutremurul din 2113. Intr-o recenta conferinta de presa, Drosnin a lansat o noua predictie: “un act terorist nuclear va declansa al treilea razboi mondial. Conform codului, suntem aproape de sfarsitul lumii, de stingerea rasei omenesti. Dar putem evita acest lucru, pentru ca in cod nu este prezis vreun viitor anume, ci orice viitor. El contine toate scenariile, si pe cele bune, si pe cele rele”.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply