» » Viata se poate forma rapid pe alte planete

Viata se poate forma rapid pe alte planete
Planetele care orbiteaza in jurul unor stele cu o masa redusa nu au la dispozitie decat maxim un miliard de ani pentru a oferi conditii propice dezvoltarii vietii. Aceasta este concluzia cercetatorilor de la Universitatea din Arizona, anunta publicatia online LiveScience.
Asa numita „zona a vietii” creata in jurul stelelor asemanatoare Soarelui este definita ca o zona ce permite existenta apei lichide la suprafata exoplanetelor. Cu toate acestea, planetele aflate intr-o astfel de zona nu vor permite existenta vietii decat pentru o perioada limitata de timp. „Pentru corpurile planetare aflate la distanta optima fata de Soarele lor, durata in care se poate naste si dezvolta viata este una limitata. Asemenea planete vor devia din miscarea lor de rotatie si iesi din zona propice”, declara Rory Barnes, unul dintre autorii studiului.

„Migratia planetelor in primele milioane de ani de formarea lor reprezinta un fenomen absolut normal. Asemenea mareelor provocate in ocean de gravitatia Lunii, miscarile neregulate impuse de Soarele unei planete o poate impinge pe aceasta in afara orbitei sale obisnuite. Aceste deviatii se intampla, de obicei in cazul planetelor de mici dimensiuni. In aceasta ordine de idei, ar trebui sa ne grabim in cautarea vietii extraterestre. Ea poate sa dispara la fel de repede precum a aparut”, concluzioneaza acelasi Rory Barnes.

Sursa: LiveScience

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply