» » » Descoperire arheologica in Egipt - misterul Cleopatrei si a lui Marc Antoniu, dezlegat ?

In Egipt, arheologii cred ca sunt aproape de o descoperire de senzatie. Au inceput sapaturile langa un templu unde s-ar putea afla mormantul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, indragostitii care s-au sinucis in anul 30 inainte de Hristos.


Dovezile adunate pana acum sugereaza ca legendara regina egipteana si generalul roman au fost ingropati in acelasi loc, aproape de orasul Alexandria.
In varful unei coline, de unde se vede in zare Mediterana, se afla ruinele unui templu inchinat zeitei Isis. Ingropat adanc sub aceste ziduri, cred arheologii, s-ar putea ascunde mult-cautatul mormant al Cleopatrei.


Deja istoricii aveau indicii ca trupul legendarei regine, care a prins in mreje doi comandanti romani, Cezar si Antoniu, a fost dus de preoti la acest templu, dupa ce Cleopatra s-a sinucis. Iar regina egipteana, ne spune Plutarh, si-ar dormi somnul de veci alaturi de iubitul sau Marc Antoniu.


Arheologi din Egipt si Republica Dominicana planuiesc sa inceapa sapaturile pentru descoperirea mormantului.


Cu ajutorul sonarelor, cercetatorii au descoperit, la 20 de metri sub stanca, ceea ce par sa fie trei incaperi mortuare. In plus, langa templu, a fost descoperit un cimitir in care se crede ca au fost inhumati membri ai suitei regale.


Alte descoperiri facute in acelasi sit intaresc credinta arheologilor ca s-ar apropia de mormantul Cleopatrei.
http://hartacomorii.blogspot.com/2011/01/descoperire-arheologica-in-egipt.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply