» » » » O noua "Mana a lui Dumnezeu" fotografiata de NASA in spatiu. Cum explica specialistii imaginea



Rezultatul unor imagini combinate obtinute de Observatorul de raze X Chandra si telescopul spatial NuSTAR a fost numit de astronomi "Mana lui Dumnezeu".
"Nu stim sigur daca forma de mana este o iluzie optica" a declarat Hongjun An, de la Universitatea din Montreal.
Imaginea NASA cu "Mana lui Dumnezeu" este de fapt "o radiografie", prin urmare nu este vizibila, relateaza Sky News.
Oamenii de stiinta au explicat ca in imagine apare o nebuloasa, un urias nor de gaze interstelar, in jurul Stelei neutronice, numita PSR B1509-58.
Stelele neutronice sunt ramasitele colapsului gravitational al unei stele masive si sunt foarte fierbinti. Colapsul a declansat o explozie care a aruncat gaz si particule in spatiu.
Imaginile superbe realizate de NASA reprezinta rezultatul interactiunii dintre aceste particule si gaz, rezultat surprins cu o camera speciala.
Telescopul NuSTAR a fost lansat de NASA in 2012 in spatiu. Acesta are un dispozitiv cu raze X ce beneficiaza de o rezolutie fara precedent, capabil sa cerceteze Universul si mai ales gaurile negre si sa ii ajute astfel pe oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine evolutia cosmosului.
NuSTAR e primul telescop spatial capabil sa creeze imagini cosmice cu ajutorul razelor X de inalta energie, aceleasi raze folosite in medicina pentru a vizualiza scheletul sau pentru scanarea bagajelor pe aeroporturi.
Telescopul produce imagini cu o rezolutie de 10 ori mai mare decat rezolutia imaginilor obtinute cu telescoapele actuale si va fi de 100 de ori mai sensibil ca predecesorii sai care functioneaza in aceeasi zona a spectrului electromagnetic.
NuSTAR poate sa capteze energia inalta a razelor X chiar si dincolo de praful si gazele care obstructioneaza observarea galaxiilor, a gaurilor negre si a stelelor neutronice aflate in centrul Caii Lactee, galaxia din care facem parte. 

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply