» » » » OBAMA AR PUTEA PRIMI DREPTUL SA OPREASCA INTERNETUL


Barack Obama va avea control absolut asupra Internetului in urma unei legi a senatorului Joe Lieberman care ofera guvernului federal puterea sa opreasca accesul la Internet in urma unor amenintari la securitatea interna.
Senatorul Lieberman incearca de mai multi ani sa impuna un control asupra mediului online sub pretextul cybersecuritatii, insa noua lege ar putea suspenda libertatea de exprimare pe Internet daca este o urgenta de securitate nationala, scrie blogul PrisonPlanet.
TechAmerica, un grup de lobby in domeniul tehnologiei, a avertizat ca legea are potential de a oferi putere absoluta, iar Centrul pentru Democratie si Tehnologie s-a aratat ingrijorat ca puterile de urgenta includ “autoritatea de a inchide sau de a limita traficul Internet pe sistemele private”.
Initiativa lui Lieberman este sprijinita puternic si de senatorul Jay Rockefeller, care intreba anul trecut, in Congres, “Nu era mai bine daca nu inventam Internetul?”.
Marile companii de pe Internet nu par sa fie deranjate de noua lege mai ales pentru ca le ofera imunitate in fata proceselor civile si le scuteste de orice plata in cazul in care accesul la Internet va fi oprit temporar.
Legi similare, care impun o cenzura si care ofera statului puterea sa intrerupa accesul la Internet, au fost deja adoptate in mai multe tari, printre care Marea Britanie, Australia si Noua Zeelenada.

Piatza.Net

Descopera realitatea

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply