» » » » Descoperire neasteptata despre Otzi, Omul Gheturilor. Ce au aflat oamenii de stiinta



Otzi, numit si Omul Gheturilor, este probabil una din cele mai cunoscute si cercetate mumii din lume. Recent insa, oamenii de stiinta au aflat detalii nebanuite despre ea.
Otzi a murit in urma cu peste 5.000 de ani, in Alpii Tirolezi, din Italia, unde a fost gasit de doi turisti, in anul 1991.
In urma unor investigatii amanuntite, conduse deWalther Parson, de la Institutul de Medicina Legala din Innsbruck, in prezent traiesc 19 urmasi ai lui Otzi, toti de sex masculin, scrie Weather.com.
Aceste persoane si Omul Gheturilor au avut un stramos comun, care a trait in urma cu aproximativ 10.000 de ani.
“Sa nu uitam ca toti oamenii sut inruditi intre ei in oarecare masura, dar acesti 19 barbati sunt mai apropiati de Otzi din punct de vedere genetic decat altii”, spune Parson.
Interesant este insa ca aceasta descoperire a urmasilor lui Otzi a fost facuta intamplator.
Cercetatorii au analizat markerii genetici pentru cromozomul Y si astfel au observat ca predomina o anumita linie de descendenta in zona Tirolului.
Apoi, au comparat mostre de sange de la 3.700 de barbati austrieci, pentru a vedea care din ei are o mutatie specifica a cromozomului Y, dovedind astfel ca este inrudit cu Otzi.
Au fost gasiti astfel cei 19 barbati. Toti donatorii de sange raman insa anonimi, scopul cercetarii nefiind acela de a identifica rudele lui Ozti.


Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply