» » » » Indicii ale existentei apei pe Luna, descoperite de cercetatorii americani



Cercetatorii americani au descoperit urme de apa "magmatica" pe Luna, in mineralele colectate de pe satelitul natural al Pamantului, potrivit unui studiu publicat recent in revista Science.
Descoperirea confirma rezultatele unor analize recente ale unor esantioane de roca colectate si aduse pe Terra in timpul misiunilor din programul Apollo, in anii 1960.
"Acum ca am stabilit ca aceasta apa provine probabil din interiorul Lunii, putem incepe sa o comparam cu alte caracteristici de la suprafata satelitului", a explicat principalul autor al acestui studiu, Rachel Klima, de la laboratorul de fizica aplicata al Universitatii Johns Hopkins (Maryland, SUA).
Timp de zeci de ani, cercetatorii au crezut ca rocile prelevate de pe Luna erau seci si ca urmele de apa depistate in ele erau rezultatul unei contaminari cu surse terestre.
"Aceasta apa magmatica interna ne ofera si indicii privind activitatile vulcanice de pe Luna si despre compozitia interna a acesteia", a mai spus Rachel Klima.
"Acest lucru ne ajuta sa abordam anumite chestiuni privind modul in care Luna s-a format si modul in care procesele magmatice au evoluat atunci cand aceasta s-a racit", a precizat cercetatoarea.
Astronomii vor putea sa verifice acum observatiile despre "fata ascunsa a Lunii", care se afla departe de locurile unde navetele Apollo s-au plasat in urma cu patru decenii.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply