» » » » » Un avion cu propulsie hibridă (video)


Este vorba despre un ”concept plane” prezentat de către EADS la salonul aeronautic de la Le Bourget. Dacă dorim să reducem consumul de combustibil pentru avioanele de pasageri trebuie să apelăm la soluții revoluționare.

Conceptul prezentat de către EADS la salonul aeronautic de la Le Bourget, sub forma unei machete din plastic, se inspiră din autovehiculele cu propulsie hibridă și poartă numele de E-Thrust. Un motor turboreactor clasic furnizează energia electrică necesară funcționării unor motoare aeroreactoare, care sunt antrenate cu ajutorul unor motoare electrice.

În broșura de prezentare a acestui concept, EADS ne explică:”Pentru conceptul E-Thrust, mai multe motoare aeroreactoare, antrenate cu ajutorul unor motoare electrice, sunt distribuite de-a lungul aripilor. Acestea sunt alimentate prin intermediul unui singur motor turboreactor, care furnizează energia [electrică necesară] pentru [funcționarea] celor șase motoare electrice [amplasate pe aripi]. [Motorul aeroreactor clasic] asigură și energia pentru reîncărcarea unor acumulatori. Conceptul E-Thrust poate fi descris ca fiind un sistem de propulsie hibridă în serie.
Această configurație reprezintă punctul de plecare pentru optimizări viitoare [...] Studiile preliminare [...] arată că folosirea unui singur motor turboreactor este mai avantajoasă decât utilizarea mai multor motoare turboreactoare cu puteri mai mici. Această [configurație] permite reducerea nivelului de zgomot și a emisiilor de compuși poluanți. Arhitectura hibridă permite optimizarea [separată] a motorului turboreactor clasic (care generează energia electică) și a sistemului de propulsie [electric], care asigură forța de tracțiune. Conceptul hibrid permite optimizarea motorului turboreactor pentru regimul de croazieră. Puterea suplimetentară, necesară pentru decolare, este asigurată de acumulatorii care stochează energia electrică.”



Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply