» » » » » Dezastrul care ar provoca valuri tsunami de 3 m si ar sterge sudul Angliei de pe harta



Specialistii avertizeaza ca un cutremur urias, asemanator celui produs in 1755 in Lisabona ar scufunda Sud-Vestul Angliei si ar crea valuri tsunami de peste 3 metri.
Un nou cutremur ca cel care a devastat Lisabona pe 1 noiembrie 1755 ar fi distrugator pentru Anglia. Coastele penisulei Cornwall vor fi complet acoperite de ape iar Insulele Scilly, un arhipelag situat in vestul peninsulei Cornwall la 45 km de extrema vestica a Marii Britanii vor fi sterse de pe harta, relateazaDaily Mail.
Acesta este scenariul pe care cativa oameni de stiinta l-au ridicat la o conferinta in Devon. Acestia au atras atentia ca Anglia ar putea avea soarta Indoneziei dupa cutremurul din Oceanul Indian din 2004. Bineinteles efectele cutremurului vor atinge si alte tari din zona mediteraneana ca Spania si Maroc. 

Seismologii estimeaza ca Marele cutremur din Lisabona din 1775 ar fi avut intre 8,5 si 9 grade pe scara Richter cu epicentrul in Oceanul Atlantic, la 200 de km sud-vest de Capul Sfantului Vincent. Seismul a facut - potrivit statisticilor- intre 50.000 si 100.000 de victime doar in Lisabona, iar in ceea ce priveste orasul, acesta a fost devastat in proportie de 85%, distrugand nu mai putin de 12.000 de locuinte si numeroase cladiri publice. Dupa mai mult de 250 de ani, geologii incearca inca sa afle ce ascund placile tectonice care au produs puternicul cutremur.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply