Cei mai mulţi oameni se tem de moarte, cred în ea pentru că au fost învăţaţi că vor muri. Ei se asociază cu corpurile lor, iar acestea mor, inevitabil. Conform unei noi teorii însă, specialiştii sugerează că moartea nu este un eveniment final.
Dr. Robert Lanza, director ştiinţific la „Advanced Cell technology" şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Wake Forest University, a oferit noua abordare a fenomenelor care se produc în momentul morţii, din perspectiva fizicii cuantice.
Anumite observaţii nu pot fi prevăzute la modul absolut, există o gamă de observaţii posibile pentru fiecare probabilitate. Pentru a explica acest concept, specialitul a oferit exemplul universurilor multiple, aprofundat de biocentrism, o nouă teorie ştiinţifică.
Există un număr infinit de universuri, conform teoriei, şi orice s-ar putea întâmpla se petrece într-unul sau altul. „Moartea nu există în aceste scenarii, la modul real. Toate universurile posibile există simultan, indiferent de ce se întâmplă într-unul din ele. Deşi corpurile sunt destinate să se autodistrugă, sentimentul de a fi în viaţă, conştientizarea lui «cine sunt eu?» nu este nimic mai mult decât o sursă de energie de 20 de waţi care funcţionează în creier. Dar această energie nu dispare la moarte", a explicat Robert Lanza.
Una dintre axiomele ştiinţifice este aceea că energia nu moare niciodată, nu poate fi creată sau distrusă. Întrebarea la care cercetătorul a elaborat un răspuns în studiul său asupra morţii este dacă această energie transcende dintr-o lume în alta.
20 de waţi de energie
Indiferent de alegerile făcute de cel care observă o acţiune, cel care o efectuează va experimenta efectele acesteia, a explicat cercetătorul. Legăturile dintre evenimentele în care sunt implicaţi subiecţii observaţi şi universuri depăşesc conceptele noastre clasice de spaţiu şi timp.
„Dacă cei 20 de waţi de energie ar proiecta un rezultat sau altul pe un ecran, aceeaşi «baterie» ar fi responsabilă pentru proiecţie, indiferent dacă fasciculele ar ajunge pe un ecran sau pe mai multe", a scris cercetătorul pe site-ul sau, roberlanza.com.
Percepţia şi experimentarea se traduc prin informaţii descifrate de creier, pentru care spaţiul şi timpul sunt doar instrumente de ordonare a acestora.
Într-o lume lipsită de spaţiu şi timp, moartea nu există. Chiar Einstein spunea către sfârşitul vieţii: „Prietenul meu a plecat din această lume ciudată cu puţin înaintea mea. Aceasta nu înseamnă nimic. Oamenii ca noi ştiu că distncţia dintre trecut, prezent şi viitor este doar o iluzie care persistă cu încăpăţânare". Nemurirea nu înseamnă existenţă perpetuă într-un timp nesfârşit, ci locuieşte, mai degrabă, în afara timpului cu totul, a explicat Lanza.
Niciun comentariu: