» » » » » NASA vrea sa captureze un asteroid

Agentia spatiala americana (NASA) a anuntat ca vrea sa organizeze o misiune robotizata pentru a captura un asteroid de mici dimensiuni si a-l aseza pe orbita Lunii, informează Adevarul.ro, citand Agentia France Presse.


Presedintele SUA , Barack Obama va supune aprobarii acest nou proiect  in audierile de miercuri din Congresul american. Proiectul  va costa 100 de milioane de dolari si face parte dintr-un program spatial mai amplu, potrivit Bill Nelson, un membru de marca al comisiei pentru misiuni spatiale din Senatul american, un democrat din statul Florida.
 "Programul combina cercetarile necesare pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi si mijloacele de deviere a traiectoriilor acestora in cazul in care reprezinta o amenintare pentru Terra, precum si dezvoltarea tehnologiilor care permit facilitarea viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Marte", a spus senatorul american.
Acesta a explicat ca proiectul a fost anuntat anul trecut de Institutul pentru Tehnologie California din Pasadena si retinut pe lista de prioritati a NASA si a biroului pentru stiinta si tehnologie de la Casa Alba.
Remorcarea unui asteroid cu ajutorul unui robot si asezarea acestuia pe orbita Lunii le-ar oferi astronautilor o destinatie la "costuri acceptabile", a mai spus Nelson, care citeaza in sprijinul afirmatiilor sale studiile facute in acest sens.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply