» » » » Primele imagini cu locul unde a căzut meteoritul din Rusia

Meteoritul care a înspăimântat Rusia vineri dimineaţă a căzut într-un lac din apropierea oraşului Chebarkul, din regiunea Chelyabinsk.
Oraşul Chelyabinsk, aflat în apropierea de graniţa Rusiei cu Kazakhstan, a avut de suferit vineri dimineaţă, după ce un meteorit s-a dezintegrat chiar deasupra lui. Oraşul a fost bombardat cu zeci de fragmente din meteorit, iar peste 1000 de persoane au fost rănite, după ce geamurile clădirilor au fost sparte.

Tim O'Brien, director asociat al Observatorului Jodrell Bank al Universităţii Manchester, spune că meteoritul a provocat un boom sonic, ceea ce a dus la spargerea geamurilor.

"Această bucată mare de rocă avea o viteză mai mare decât cea a sunetului, probabil circa 32.000km pe oră. A făcut un boom sonic în atmosferă, care a lovit clădirile şi a spart geamurile", explică Tim O'Brien.

O gaură de şase metri a fost găsită în pământ, în apropiere de lacul Chebarkul, spun surse militare ruse, deşi se crede că meteoritul ar fi căzut chiar în lac.

"Meteoritul care a trecut pe deasupra regiunii Chelyabinsk a căzut în apă, la 1km distanţă de oraşul Chebarkul", a declarat guvernatorul din Chelyabinsk, Mikhail Yurevich.

Potrivit unui raport necofirmat, apărut în Russia Today, meteoritul ar fi fost interceptat în aer de către armata rusă.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/primele-imagini-cu-locul-unde-a-cazut-meteoritul-din-rusia-foto_66618.html#ixzz2L2YPgzag

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply