» » » » » Asteroidul Apophis se apropie astazi de Terra. Care sunt sansele unui impact


Asteroidul Apophis a intrat in atentia astronomilor in decembrie 2004, cand a fost descoperit. El este unul din cele mai periculoase obiecte spatiale, care ar putea lovi planeta noastra in urmatorii ani.
In anul 2004, astronomii au calculat traiectoria probabila a asteroidului Apophis, care are un diametru de 390 de metri, scrie Guardian.
Potrivit datelor de atunci, sansele ca el sa loveasca Terra in anul 2029 erau de 1 la 300, adica sanse foarte mari, din punctul de vedere ale astronomilor.
NASA a publicat imediat un comunicat de presa, cerand specialistilor din intreaga lume sa monitorizeze atent traiectoria asteroidului.
Toti erau in alerta, mai ales ca noile calcule aratau ca probabilitatea de impact crescuse: roca spatiala avea sa loveasca Pamantul vineri, 13 aprilie 2029, sansele fiind de 1 la 45.
Din fericire insa, cateva zile mai tarziu, expertii au revenit: nu exista risc de impact in 2029, ci in 2036, insa nu este cazul sa ne ingrijoram, pericolul fiind foarte mic.
Calculele traiectoriei sale vor fi refacute constant, iar una din cele mai bune ocazii pentru acest lucru va fi pe data de 9 ianuarie 2013, cand Apophis va trece pe langa Pamant.
Astronomii rusi vor chiar sa trimita o sonda spatiala pe asteroid, pentru ca datele obtinute sa fie cat mai exacte. Ambitioasa incercare sa avea loc in anul 2020.
Miercuri, 9 ianuarie 2013, Apophis va trece la o distanta de 14,5 milioane km de Terra. El va disparea in raza de observatie pe data de 21 ianuarie.
Pe 13 aprilie 2029 va trece la numai 30.000 de km si va fi vizibil cu ochiul liber.


http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/asteroidul-apophis-va-trece-pe-langa-terra-miercuri-9-ianuarie-care-sunt-sansele-unui-impact.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply