» » » » Date extraordinare despre civilizaţia din Australia

Oamenii de ştiinţă au crezut până acum că Australia a fost un teritoriu izolat între apariţia primilor oameni, în urmă cu 40.000 de ani, şi sosirea europenilor, în secolul al XIX-lea. Probe noi descoperite de cercetători arată însă că teritoriul australian s-a confruntat cu un val de imigranţi veniţi din India.

 Potrivit autoritlor studiului, acei imigranţi ar fi adus cu ei în Australia anumite unelte din piatră de mici dimensiuni, denumite microlite, dar şi dingo-ul, o specie de câine sălbatic care trăieşte în Australia, relatează AFP. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii germani au comparat anumite variaţii genetice ale aborigenilor din Australia cu cele ale populaţiilor din Noua Guinee, din Asia de Sud-Est şi din India.

  "Rezultatele ne fac să ne gândim la un flux substanţial de gene din India venite în Australia acum 4.230 de ani, cu mult înainte de primele contacte cu europenii", a declarat Irina Pugach de la Institutul Max Planck, coordonatoarea studiului.

  "Această perioadă coincide şi cu numeroasele schimbări din Australia, reflectate de datele arheologice, precum tehnologia uneltelor din piatră şi maniera de a transforma plantele. În condiţiile în care noi am detectat un flux de gene din India, sosite în Australia în jurul aceleiaşi perioade, este probabil ca acele schimbări şi apariţia câinelui dingo să fie asociate cu respectiva migraţie", a adăugat Irina Pugach.

http://www.antena3.ro/stiinta/date-extraordinare-despre-civilizatia-din-australia-descoperite-cu-ajutorul-unei-noi-analize-genetice-199287.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply