» » » » Conspiratia si complotul, doi „gemeni” cu ochi diferiti


Teoriile complotului si ale conspiratiei fascineaza. O definitie de dictionar pentru complot spune ca acesta este un proiect mai mult sau mai putin acceptabil al unei actiuni desfasurate în secret si în comun; marea „cheie” a chestiunii este cine pune la care treaba murdara. Amin-titi-va de declansarea crizei financiare, care nu ar fi fost efectul unor politici si strategii gresite, ci o lucratura perversa a marilor banci.

 De obicei, vinovatii mega-comploturilor sunt gasiti sau macar banuiti, fara dovezi palpabile, în guverne, conducatori, tari, biserici, structuri militare ori chiar natii cu ambitii de a pune mâna pe averile omenirii, pe puterea mondiala etc. Cam pe-acolo se situeaza si conspiratia, care însa pare mai terifianta: planuri de limitare a numarului de oameni de pe planeta, invazia extraterestra, otravurile lente ascunse în alimente lansate pe piata mondiala (vezi faimosul initium din pâinea noastra, România fiind tara-cobai, singura din lume care îl foloseste), în produse de uz curent (de pilda, fluorul „ucigas” din pasta de dinti), nocivitatea extrema a multor produse farmaceutice (medicamente, vaccinuri), în opozitie cu interzicerea oficiala a celor naturale, controlul indivizilor prin intermediul noilor tehnologii (telefon mobil, calculator, card bancar), raspândirea în lume a unor virusi care sa decimeze populatia ori mesajele subliminale codificate în imagini emblematice sau cu impact urias asupra publicului (vezi „profetiile” despre sfârsitul lumii, noua ordine mondiala ori desenele de pe bancnotele americane) si exemplele pot continua la nesfârsit. Sa vedem, ceva mai concret, cam la ce se gândesc adeptii acestor teorii care pot, efectiv, sa zdruncine din temelii lumea în care traim – fatalmente – cu totii; adica si victime, dar si calai.

Virusul H5N1, responsabilul gripei tip A, este o inventie a lobby-urilor farmaceutice?

 Înca de la aparitia primelor cazuri de gripa A în Mexic, în aprilie 2009 (o pandemie numita gripa mexicana, care ucide numai porcinele), s-a pornit nebunia. Dupa anuntul referitor la primele victime umane planeta a intrat în panica si s-a invocat teoria complotului, ca de altfel la fiecare pandemie. Cel mai mult a contribuit la amplificarea crizei sanitare ideea ca o treime din omenire ar fi putut pieri în urma raspândirii bolii. În realitate însa numai 2-300 de persoane au murit pe întregul glob. Era totusi vorba despre intentia unor mari trusturi farmaceutice de a-si rotunji veniturile vânzând milioane de doze de vaccin în urma zvonisticii lansate?
 În noiembrie 2009, deja primele vaccinuri erau disponibile pe piata, în conditiile în care, în mod obisnuit, se vorbeste despre multi ani de cautari, de teste pe animale, apoi pe oameni, pâna sa se dea unda verde folosirii masive, la nevoie, a unui astfel de produs. Si-atunci, la ce te poti gândi? Unu: vaccinul exista deja, de mult timp. Doi: daca exista, de ce nu s-a facut public acest lucru? Trei: daca asa stau lucrurile, oare nu cumva virusul a fos raspândit în mod deliberat, pentru ca stocurile de vaccin sa se vânda ulterior? Patru: si daca o astfel de crima a fost premeditata, atunci cine si cu ce scop a pus-o la cale?
 De altfel, „conspirationistii” au pretins rapid ca virusul a fost fabricat, de fapt, în laborator, în scopuri mercantile. Însa în ianuarie 2010 polemica a fost reluata, dupa ce Franta a realizat ca a comandat mult prea multe doze! Adevarul este ca nebunia gripei A („porcine”) a adus profituri fabuloase industriei farmaceutice, astfel ca în urma comenzilor primite, cifrele de afaceri ale unor firme de top mondial din domeniu au explodat, efectiv. Ma rog, sa amintim în treacat ca un alt complot evocat, adiacent cumva, este presupusul pericol al vaccinului respectiv, care ar fi în realitate o tentativa de atac bacteriologic împotriva omenirii. Un posibil roman science-fiction, am putea spune zâmbind amar. Dar uite-asa uita omul de rând ca are un suflet si o singura viata pamânteasca, pe care ar cam fi cazul sa o traiasca frumos si demn. Daca poate si daca este lasat s-o faca...

Conducatorii de state din întreaga lume si în special cei americani ascund adevarul despre extraterestri?

 Aceasta teorie a facut foarte multi adepti de-a lungul anilor. Se cam stie peste tot, pe planeta noastra, ca în ziua de 4 iulie 1947, un fermier american din Roswell a descoperit pe terenul sau niste resturi mai mult decât suspecte. Apar martori care afirma ca au vazut zburând pe cerul de deasupra zonei, în anul acela, asa-numite obiecte zburatoare neidentificate (OZN). Iar în momentul în care armata a anuntat ca resturile respective apartineau unui balon-sonda prabusit în timpul unor exercitii militare, marea îndoiala si-a vârât adânc coada în afacere si asa s-a lansat mult-discutatul si controversatul „Caz Roswell”. Carevasazica nu încape îndoiala, nu-i asa, ca acolo s-au desfasurat experimente militare misterioase.
 Chiar si astazi, dupa atâtea zeci de ani, un celebru avocat american, Larry Klayman, de la Asociatia Freedom Watch („cautatorii liberi”, cum poate le-am zice noi), cere guvernului sau sa desecretizeze tot ce se stie despre aceasta bizara afacere. Afacere adusa chiar în fata justitiei, în numele dreptului la informare al populatiei. Iar chestiunea ridica înca multe alte întrebari si teorii, uneori cam la mâna a doua, ce-i drept. Totodata numeroase mijloace media si elemente sau structuri individuale au anchetat în felul lor si dupa propriile ipoteze si reguli situatia în care armata americana s-ar ascunde în fata unor asa-zise exercitii militare, pentru a nu dezvalui un adevar extrem de important pentru omenire; sau poate numai pentru „unii oameni”, cine stie? Apoi, sa nu mai vorbim despre asa-zisa înregistrare video a autopsierii unui presupus alien, care a fost difuzata cu mare priza la public în anul 1997. Cu toate astea, multe alte evenimente de tip Roswell, lumini si obiecte zburatoare ciudate ar fi aparut mult mai aproape de timpul nostru prezent: Mexico – 11 iulie 1991, Phoenix – 13 martie 1997 etc. etc. etc. Pesemne ca un Big Brother intergalactic va fi prins drag de pamântenii cei saraci cu duhul, dar din cale-afara de agitati!

Un plan diabolic de schimbare a fetei lumii numit „11 septembrie 2009”?

 Kurt Sonnenfeld, un vechi cameraman al guvernului american, pretindea în 2009 ca detine înregistrari video în care apar cutiile negre ale avioanelor care au lovit „turnurile gemene” ale World Trade Center. O afirmatie mai degraba stranie, în conditiile în care anchetatorii tragediei explicasera ca respectivele obiecte nu fusesera gasite niciodata. Si n-a fost nevoie de mai mult, pentru alimentarea marii teorii a unei conspiratii planetare diabolice. La început, francezul Thierry Meyssan denuntase inventarea de catre Statele Unite a avionului care s-ar fi lovit în aceeasi zi de cladirea Pentagonului (care, macar teoretic, se presupune ca ar trebui sa fie cea mai bile pazita din lume), evocând utilizarea unei rachete. Iar drept proba, francezul indica absenta oricaror imagini cu asa-zisul incident al zborului American Airlines 77. Pasul urmator era astfel destul de usor de anticipat: totul fusese, nu-i asa, o înscenare, în contextul careia de fapt Statele Unite i-au ajutat pe teroristi. Cumplita concluzie! Sau ipoteza de pornire, daca privim lucrurile dintr-un unghi opus faptelor stiute.
 Avem asadar o alta varianta a unei conspiratii: organizarea atentatelor chiar de catre administratia George W. Bush! Mai multe site-uri internet si asociatii ale victimelor vin sa contrazica concluziile anchetei oficiale din 2004, aratând cu degetul mai multe incoerente mai mult decât ciudate: închidera tardiva a spatiului aerian din zona dupa primul crash sau, poate si mai semnificativ, protejarea responsabililor politici americani înaintea atentatelor. Altii au evocat chiar distrugerea de catre armata a avionului faimosului zbor 93, în care pasagerii s-au ridicat împotriva luarii de ostatici.
 Si-apoi, halucinanta varianta demonstrata, ca, de fapt, cele doua imense cladiri de otel nu s-au prabusit sub propria greutate în urma impactului distrugator, ci ca fusesera dinamitate. Drept exemplu au citat imobilul WTC7 din Salomon Smith Barney, care a fost dinamitat intentionat în 6,5 secunde în dupa-amiaza atentatelor. Adica – coincidenta nefericita, ce mai! – exact durata dezagregarii „turnurilor gemene”. Si parca poti sa nu dai crezare macar în parte ideii, dupa ce la televizor am vazut atatea dinamitari dirijate de cladiri, care s-au prabusit aidoma celor ale WTC? În orice caz, ceea ce a urmat a respectat fidel celebrele cuvinte care sunau ca un slogan-avertisment: de astazi lumea nu va mai arata ca înainte. Ceea ce s-a si întâmplat. Si continua sa se întâmple.

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply