» » » Cum e pe lumea cealaltă? Unde ne ducem după ce murim? Vezi explicaţiile oamenilor de ştiinţă


Un grup de oameni de ştiinţă a ruinat speranţele celor care cred în “moartea...altfel”, cum ar fi luminile de la capătului unui tunel, deprinderea de corp ori senzaţia de pace sufletească.
Cercetătorii de la universitatăţile din Edinburgh şi Cambridge consideră căceea ce trăim în apropirea morţii înseamnă de fapt încercarea creierului de a aplica un sens procesului, scrie Daily Mail.
Dr. Caroline Watt este de părere că cea mai frecventă viziune, cea a luminii care atrage oamenii spre viaţa de apoi, "este probabil produsă de moartea celulelor pe care le folosim pentru a procesa lumina percepută de ochi şi decodificată în imagini".

"Cea mai probabilă explicaţie este că nu călătoreşti într-un tărâm spiritual, ci pur şi simpu creierul încearcă să îşi explice experienţa neobişnuită prin care trece," menţionează dr. Watt, într-un material publicat de Trends in Cognitive Sciences.

Experienţa aproape de moarte apare atunci când substanţele cuantice care formează sufletul părăsesc sistemul nervos şi reintră în Univers, unde au existat de la începutul timpului, au concluzionat Dr. Stuart Hameroff, director al Centrului de Studii al Conştiinţei de la Universitatea din Arizona, şi fizicianul britanic Sir Roger Penrose.

http://www.antena3.ro/stiinta/cum-e-pe-lumea-cealalta-unde-ne-ducem-dupa-ce-murim-vezi-explicatiile-oamenilor-de-stiinta-195992.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply