» » » » Misterele creierului lui Albert Einstein. Descoperirea nouă făcută de cercetători


Mai multe porţiuni din creierul lui Albert Einstein sunt diferite de cele ale oamenilor obişnuiţi, lucru care ar putea explica abilităţile sale cognitive ieşite din comun, relevă un nou studiu realizat de cercetătorii Universităţii de stat din Florida. 

Antropologul Dean Falk a descris pentru prima oară întregul creier al lui Einstein prin examinarea a 14 fotografii descoperite recent.

Oamenii de ştiinţă au comparat creierul lui Einstein cu cele ale 85 de persoane „normale”. „Chiar dacă mărimea şi forma creierului lui Einstein păreau similare cu cele ale altor oameni, partea prefrontală, cea parietală, cea temporală şi cortexul occipital au caracteristici ieşite din comun” susţine doctorul Dean Falk, citat de medicalxpress.com.

Autopsia părintelui fizicii moderne a fost efectuată de medicul Thomas Harvey la spitalul din oraşul Princeton, în New Jersey, pe 18 aprilie 1955, la puţin timp după decesul lui Albert Einstein.

Doctorul american a extras creierul lui Einstein, l-a segmentat în circa 170 de bucăţi din care a tăiat numeroase eşantioane ce puteau fi studiate la microscop.


Moştenitorii doctorului Harvey au donat această colecţie de lamele cu creierul lui Einstein Muzeului Naţional pentru Sănătate şi Medicină din Chicago, în 2010. 

În primăvara acestui an, instituţia a obţinut fonduri private pentru a digitaliza această colecţie, care este de acum accesibilă pe iPad.
http://www.antena3.ro/stiinta/misterele-creierului-lui-albert-einstein-descoperirea-noua-facuta-de-cercetatori-192325.html

Unknown

Adm. MISTERELE LUMII
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply